Rullestolbruker kjører Rally Dakar

Niccola Dutto er oppvokst i fjellene i Piemonte, og har alltid elsket å stå på ski og å kjøre motorsykkel. Etter å ha kjørt enduro i ti år prøvde han seg i Baja racing, som kan beskrives som rally uten roadbook. Dette er lange race med minst 10 mil spesialetappe per dag, og konkurransene kan gå over både en og flere dager.

Niccola hadde tydeligvis et talent siden han vant det spanske mesterskapet i 2004 og 2006, og både det italienske og europeiske Baja-mesterskapet i 2008 og 2009.

Dessverre skjedde det i 2010 en tragisk ulykke under et race, og han ble lam fra livet og ned. Bare å ta på seg en T-skjorte ble en utfordring.

Men Niccola elsker motorsport, og bestemte seg for å kjøre motorsykkel igjen. Han gjennomførte sitt første Baja-race som lam i 2012, og etter det fulgte Baja 500 i Mexico, «Vegas to Reno», F.I.M. Baja World (2015), Best in the Desert (2016), og Merzouga (2017). Målet var imidlertid Rally Dakar, og der er han nå.

Han kjører sammen med tre venner som kan hjelpe ham hvis han velter eller må stoppe, og han ligger i skrivende stund på 130. plass.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser