Rossis fremtid avgjøres av de første racene

Valentino Rossi vendte tilbake fra Ducati til Yamaha i år, og selv om han tok sin MotoGP-enkeltseier nummer åtti, klarte han sjelden å holde samme tempo som topptrioen Márquez, Lorenzo og Pedrosa. Rossis kontrakt med Yamaha går ut etter 2014, og ifølge ham selv kommer det seks første racene til å være avgjørende for hans fremtid.

Må være blant topp tre.
– Hvis jeg skal fortsette å konkurrere, må jeg være på topp i 2014, nærmere bestemt topp tre. Perioden fra februar til juni, testene og de seks første racene kommer til å være avgjørende for den avgjørelsen jeg tar i slutten av sesongen om jeg fortsetter eller slutter å konkurrere i MotoGP, forteller Rossi i et italiensk program om sesongen som var. – Jeg vil gjerne fortsette et par år til, men bare om jeg klarer å hevde meg.


Bytter teamsjef i 2014.
For å komme nærmere topptrioen, har Rossi gjort en stor forandring i sin nærmeste krets i 2014. Etter finalen på Valencia gikk Rossi og teamsjef Jeremy Burgess hver til sitt etter sju MotoGP-titler.

– Jeg har innsett at jeg trenger å endre ting før neste år for å finne ny motivasjon og heve nivået og øke farten. Så dette kommer til å bli mitt siste race sammen med Jeremy, sa Rossi på pressekonferansen før racet.

Burgess er blitt erstattet av Silvano Galbusera. Det sjette racet på MotoGP-kalenderen neste år er Mugello, Italia.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser