Rossi verdensmester igjen

Det var Sete Gibernau som tok starten innledningsvis og rykket fra. Også Carlos Checa kjørte bra og hang lenge med i teten med sin Yamaha, men falt etterhvert litt bakover. Mot mål hadde han og Nicky Hayden en hard kamp om fjerdeplassen, som Hayden avgjorde til sin fordel. Den unge amerikaneren har virkelig gjennomført sin første VM-sesong på en glimrende måte.

Valentino Rossi gjorde noen feil innledningsvis i løpet, men kunne relativt raskt jobbe seg opp til en andreplass bak Gibernau. Til slutt kom han seg forbi, og vant løpet foran Sete Gibernau og Max Biaggi. Før løpet var det klart at Rossi ville bli verdensmester med en andreplass, men Rossi ville vinne med stil og en seier.

Selv om Rossi bare er 24 år gammel har han vunnet VM hele fem ganger. I 1997 vant han 125-klassen, i 1999 250-klassen, i 2001 500 klassen etterfulgt av seiere i Moto-GP klassen i 2002 og 2003.

Samtidig som Rossi sikret seg VM-tittelen går det rykter om hans framtid i MotoGP- sirkuset. Rossi hevder at han fortsatt vil kjøre for Honda. Og Honda selv sier i følge våre kilder at kontrakten, som skal være verdt 8 millioner Euro, i prinsippet er underskrevet.

Men samtidig har Yamaha hatt forhandlinger med Rossi, som ikke er helt fornøyd med måten Honda gjennomfører sine forpliktelser på. Han mener han ikke har den statusen han fortjener og at de lager for mye bråk om småting, som for eksempel at han skal kjøre med nummer en i stedet for nummer 46 på motorsykkelen og at hans kjæreste må betale for alle reisekostnadene selv.

Hva tror du om Rossis fremtid? Gi dine kommentarer under.

MotoGP etter 14 av 16 runder:
1. Valentino Rossi (Honda) 307 p
2. Sete Gibernau (Honda) 244 p
3. Max Biaggi (Camel Pramac Pons) 215 p
4. Loris Capirossi (Ducati) 141 p
5. Troy Bayliss (Ducati) 119 p
6. Nicky Hayden (Honda) 114 p
7. Tohru Ukawa (Camel Pramac Pons) 112 p
8. Carlos Checa (Yamaha) 104 p
9. Shinya Nakano (Yamaha) 92 p
10. Alex Barros (Yamaha) 91 p

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser