Rossi raskest på Yamaha M1

Det har gått ville spekulasjoner om hvor rask Rossi kommer til å bli på Yamaha, siden ingen av Yamahas førere lyktes særlig godt i 2003-sesongen.

– Vi har en stor jobb foran oss, men motorsykkelen er ikke dårlig, uttalte Valentino Rossi etter de første testene.

– Jeg er fornøyd med jobben som er gjort hittil. Jeg har funnet en bra rytme og alle forandringene vi har gjort har bidratt til jevne rundetider.

Etter to dager med testing var Valentino klart raskest av de fire Yamaha-førerne. Nest raskest var Carlos Checa, fire tiendeler etter Rossi. På testens andre dag var Marco Melandri og Norick Abe betydelig langsommere.

Norick Abe erstatter Alexander Barros, som har brutt sin toårskontrakt med Yamaha. Barros skal nå kjøre for Repsol Honda. I følge motogp.com skal dette kontraktsbruddet løses i retten.

Både Honda, Suzuki, Kawasaki og Moriwaki testet på Sepang før Yamaha. Max Biaggi hadde den raskeste rundetiden med 2.02,58 etterfulgt av Sete Gibernau på 2.02,70. Begge var raskere enn Rossi de to første dagene. Rossis beste tid var 2.03,17, mens Checa kjørte på 2.03,57. Både Melandri og Abe hadde raskeste runde på 2.04,90. Men tidene er ikke direkte sammenlignbare, siden teamene kjørte på ulike dager.

Oppdatering 27.01:
Valentino Rossi forbedret den siste dagen rundetiden til 2.02,75. Ingen av de andre førerne forbedret sine tider. Den siste dagen ble benyttet til lange testpass i racetempo og justering av chassisinstillinger.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser