Rossi på topp igjen!

Selve racet ble utsatt 30 minutter da førerne måtte tilbake til depotet og bytte til regndekk under warm up-runden. Da man endelig kom igang, fikk Rossi en solid start og banet seg vei fra fjerde startposisjon og opp i ledelsen i andre runde. Han gjorde et forsøk på å stikke, og det var bare Marc Marquez som klarte å henge seg på. Tospannet dro fra for hver runde, og på den niende var det hele sju sekunder ned til Petrucci på tredjeplass.

Rossi la opp til et halsbrekkende tempo på det våte underlaget, og dette ble for mye til og med for Marquez. Han krasjet i 13. runde, og dermed er sjansene til å forsvare fjorårstittelen borte. Han ligger nå 77 poeng bak Rossi idet det gjenstår seks race av årets MotoGP.

The Doctor slakket litt av da Marquez var ute av racet, og det virket en stund som Danilo Petrucci og Andrea Dovizioso kunne hente ham inn mot slutten. Da det gjensto to runder, var avstanden ned til Petrucci bare 1,6 sekunder, men Rossi så skriften på tavla og gasset på igjen. I mål var differansen så vidt over tre sekunder.

Sølvet til Danilo Petrucci er hans første pallplass noensinne. Han startet beskjedent på 18. plass, men avanserte elegant gjennom feltet og meldte seg på kampen om pallen. Løpssykkelen er kjent for å hevde seg på vått, og dette ble bevist til fulle i går.

Andrea Dovizioso tangerte sesongbeste fra Assen med sin bronseplass. Også han avanserte et godt stykke oppover, da han startet helt nede på 12. plass.

Jorge Lorenzo hadde imidlertid ingen nevneverdig god dag på jobben. Han ledet inn i første sving, men falt så helt tilbake på sjetteplass før han hentet seg inn og passerte målflagget som nummer fire. Nå ligger han 12 poeng bak Rossi, men med seks race å gå på er alt fortsatt helt åpent.

Detaljene finner du som vanlig på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser