Rossi gratulerte suverene Sturla

Valentino «The Doctor» Rossi vant sitt 100 GP-løp i helgen, men han var ikke den eneste som kjørte fort på Assen. For ingen kunne true det norske stortalentet Sturla «Turnuslegen» Borch Fagerhaug (17) under dagens løp i MotoGP Rookie Cup på Assen i Nederland. Sturla sto i pole position, men var som vanlig litt sen i starten. På første runde var han på fjerdeplass, men kjørte seg raskt opp i tetstriden.

Franskmannen Florian Marino (16), amerikaneren Jake Gagne (15) og engelskmannen Danny Kent (16) var de tøffeste konkurrentene i det 15 runder lange løpet den teknisk krevende banen.
Sturla kjørte seg etter hvert opp i tet, og ledet løpet fra omlag halvkjørt distanse, og rykket fra de andre på de siste tre rundene.

– Jeg er glad jeg fikk en luke til de andre, så det ikke ble dramatikk og sen innbremsing inn mot sjikanen på sisterunden, uttalte en sliten men fornøyd Fagerhaug til Viasat Sport etter målgang.

Nordmannen har nå en suveren ledelse i serien med sine 95. Japaneren Daijiro Hiura er andremann med 52 poeng. Neste løp går på Sachsenring i Tyskland 18. juli.