Rødflagg til besvær

Utsatt på grunn av regn. Det første Superbike-løpet ble startet i et fryktelig regnvær og med dårlig sikt. Bikes fotograf kan rapportere at det kommer mindre vann i dusjen når den står på fullt trykk, enn det kom fra himmelen da løpet startet. Det gikk som det måtte gå i dette løpet,  etter en runde vannplanet Pär Johansson på langsletta, og løpet ble rødflagget.

Begge Superbike-løpene ble dermed kjørt på søndag. Det første løpet gikk på våt asfalt, og alle valgte å kjøre med regndekk. Henning Sandem Flathaug var «back in business», han startet fra 11. startspor, og klarte å kjøre seg opp til 5. plass i løpet av den første runden. Derfra kjørte han forbi fører etter fører. På siste runde var Henning i ferd med å ta igjen en fører med en runde. I stedet for å vise det blå flagget ble det flagget med rødt flagg, Henning kjørte derfor inn i depotet på den siste runden uten å passere mål.

Løpsledelsen ble gjort oppmerksom på feilen, og løpet fikk derfor kun 14 tellende runder. Henning endte da på 2. plass bak svenske Markus Karlsson. Svenskene får ikke poeng i NM, og Henning tok dermed sin første seier i Superbike-NM. Anton Ueland imponerte også i dette løpet, han kom i mål på en 5. plass i det nordiske mesterskapet, og 4. plass i NM. 2. plassen gikk til Norvald Haaland, og 3. plassen til Carl-Georg Berthelsen.

Søndagens andre Superbike-løp gikk på tørt føre. Christoffer Bergman ledet fra start og hadde en luke på bortimot 40-50 meter på resten av feltet før halvkjørt førsterunde. Christoffer hadde flere runder med rundetider ned mot banerekorden. Også dette løpet ble avsluttet med noe som må kunne regnes som en rødflaggfeil. Denne gangen ikke med at flagget ble feilaktig vist, men at det ble vist lovlig seint.

Ned mot «ejes»/«gokart-svingen» er Jimmy Palander uheldig og får en oljelekkasje fra et hull i oljekjøleren, og det spruter olje ut på banen helt fra post fem og ned til «ejes». Idet dette skjer, passerer Norvald Haaland og Helge Spjeldnes start/mål. De rekker begge å havne i grusen på grunn av oljesølet før det vinkes med rødt flagg. Løpet restartes uten Norvald og Helge. Jesper Pellijeff kjører inn til 1. plass i det nordiske mesterskapet. I NM går de tre første plassene til Carl-Georg Berthelsen, Marius Ripel Jensen og Henning Sandem Flathaug.

Sammenlagt i nordisk mesterskap er det Carl-Georg Berthelsen og Henning Sandem Flathaug som deler førsteplassen.

Søndagens første Superstock 600-løp gikk på opptørkende bane, men det var så vått at alle stilte med regndekk. I dette løpet overrasket Marius Sjørengen og ble beste nordmann. Han tok 4. plassen i det nordiske mesterskapet bak Philip Johansson (SE), Lukas Falck (DK) og Mattias Ödlund (SE), og 1. plass i NM-runden. Helge Spjeldnes tok 2. plassen, og Jonathan Lykke Nessjøen tok 3. plassen.

Søndagens andre Superstock 600-løp gikk på tørt føre, og da var Jonathan Lykke Nessjøen tilbake i føringen og ledet nesten fra start til mål. Dette gjorde også at han har festet et betydelig grep om NM-tittelen. Det er litt usikkert om det skal kjøres to eller tre NM-runder den siste helgen på Rudskogen i september. Kjøres det kun to runder, er det ingen som har mulighet til å få like mange poeng som Jonathan har nå. Kjøres det tre runder, så må Jonathan ta minst en 5. plass for å være sikret NM-tittelen. 2. plassen gikk til Helge Spjeldnes, og 3. plassen til Marcus Strøm Høston.

Sjekk ut bildene fra helgens arrangement nedenfor.