Rekordresultat for Triumph

Triumph Motorcycles kan nemlig vise frem et rekordresultat for 2008. Omsetningen steg med 29 prosent, fra 220 til 284 millioner pund og driftsresultatet steg fra 12,5 til 14,5 millioner pund.

– Til tross for krisen er vi forsiktig optimistiske når det gjelder Triumphs resultater for 2009, sier administrerende direktør Tue Mantoni.

Triumph har vokst kraftig de siste årene etter at virksomheten ble revitalisert i 1990 med den nye eieren, John Bloom. Og 2008 ble det beste året i selskapets historie med 48 929 solgte motorsykler, mot 41 125 året før. Den veksten skyldes dog vel så mye Triumphs inntreden i nye markeder som nye modeller.

– Den økonomiske krisen har slått hardt gjennom, når det gjelder denne type produkter, sier Tue Mantoni. Motorsykkelbransjen har spesielt merket det de siste tre-seks månedene, men vi er likevel forsiktig optimistiske når det gjelder vårt eget firma og varemerke.

– Dette er en bransje hvor nye modeller er uhyre viktige, og den 1600 kubikk store paralleltwinnen Thunderbird vi nettopp har presentert er blitt fantastisk mottatt av både forhandlere og fagpresse. Vi har allerede et stort antall forhåndsordrer og det gir våre forhandlere et godt utgangspunkt.

Hva synes du om Triumph?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser