Regjeringen legger om bilavgiften

Tvert mot forsikrer hun at engangsavgiftene ved kjøp av bil skal gi et nullresultat for finansdepartementet og langt billigere biler for dem som velger miljøvennlige og sikre biler.

I et NRK-intervju sa Halvorsen at regjeringen ønsker å innrette bilavgiftene slik at folk velger miljøvennlige og sikre biler.

– Det kan vi oppnå ved å gjøre forandringer i bilavgiftene slik at sammensetningen av engangsavgiften endres, sa Halvorsen.

Hva med motorsykkel?
Man kan derfor tolke hennes uttalelser dit hen at det skal bli billigere både å kjøpe og kjøre bil dersom man velger de biler som forurenser minst.

Bike.no lurer derfor veldig på hvordan disse nye tankene vil slå ut for motorsyklister. Det finnes jo ikke et mer miljøvennlig alternativ uten å måtte ta beina fatt.

Bilavgiftene er allerede slik innrettet at biler med små motorer og lavt forbruk av drivstoff har de laveste avgiftene både totalt og relativt. Avgiftene er progressive i forhold til motorstyrke, slagvolum og vekt.

Bike vil selvfølgelig følge denne saken og komme med nyheter så snart vi har noe å fortelle.

I mellomtiden kan dere diskutere hva dere tror om dette. Vil denne omleggingen få positive konsekvenser for oss på to hjul?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser