Rea og Sykes i Thailand

I det første racet natt til lørdag klarte så vidt regjerende mester Jonathan Rea å slå teammakker Tom Sykes. Etter trøbbel tidlig i racet hentet Rea inn Sykes og kom seg forbi da det gjensto få runder. Sykes hadde mer å gå på og prøvde å ta opp kampen; han lå like bak Rea gjennom de siste svingene og ved målflagg.

Det var Michael van der Mark som hadde pole, men Kawasaki-duoen fikk en bedre start, og etter at Honda-føreren måtte hente seg inn igjen etter kraftig wobbling, ble han liggende i ensom majestet på tredjeplassen. Han beholdt denne plasseringen til mål – hans tredje pallplass av tre mulige i år.

I race nummer to i natt fikk Tom Sykes sin revansj. Sykes, Rea og Ducati-fører Chaz Davies kjempet en intens kamp gjennom hele racet, og de tre førerne bød på noen av de mest spektakulære manøvrene tilskuerne har fått oppleve gjennom de siste WSBK-sesongene. 

Nok en gang var det de to Kawasaki-førerne som kom best ut i starten. Racets første dramatiske episode kom da van der Mark og Davies klinket i hverandre i kampen om å legge seg på tredjeplassen i første runde. Som ovenfor skrevet var det Davies som kom seg opp bak Sykes og Rea etter at van der Mark slet med noen av svingene.

Til slutt var det Sykes som passerte målflagget først, rett foran Rea og med Davies hakk i hæl etter en uvanlig spennende sisterunde. Van der Mark endte som fjerdemann og utenfor pallen for første gang i 2016-sesongen.

Rea leder nå sammenlagt med 95 poeng. Sykes har 66, og van der Mark ligger rett bak med 65 poeng.

Neste oppgjør blir på MotorLand Aragon første helgen i april, og dermed trenger en ikke å være nattdyr for å se de spennende racene direkte. Inntil det kan du gå inn på www.worldsbk.com for å lese fullstendig referater og resultatlister fra helgen, samt se på kalenderen og flotte bilder av både førere og andre aktører fra World Superbike-depotet.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser