Rapport fra WSBK på Phillip Island

En måtte tidlig opp på søndag, da racene ble kjørt henholdsvis 02.00 respektive 04.40 nordisk tid. Begge racene ble preget av britisk nærvær i toppen, og flere produsenter sloss om seieren.

Det ble Rea, Haslam og Davies som fightet om pallplassene. Rea tok ledelsen i det første racet og var på vei til å utfordres av Haslam idet denne dro ut på gresset i over 200 kilometer i timen. Utrolig nok klarte Haslam å beholde kontrollen og fortsatte rett frem og inn på banen igjen, bak teamkollega Jordi Torres. Haslam klarte heldigvis å holde følge, og de tre britene gjorde opp seg imellom på de siste rundene, der Rea og Kawasaki til slutt vant årets første race – til tross for at Rea brøt et løfte ovenfor teamsjefen.

– Dette var et av de racene der jeg lovet min teamsjef ikke å lede noen runder! Men da jeg plutselig fant meg selv i ledelsen, beholdt jeg roen og lyktes med å holde et bra tempo. Kawasaki har gitt meg en pakke jeg kan vinne på fra begynnelsen av, sa Rea.

I race to dro heldigvis ikke Haslam ut på gresset. Igjen var det trioen Rea, Davies og Haslam som gjorde opp seg selv imellom. Denne gangen tok rookien van der Mark ledelsen fra starten av, men den britiske trioen hadde et høyere tempo og kjørte forbi. Van der Mark krasjet senere, men lyktes med en femteplass i race nummer en. Igjen så det ut til at Rea skulle vinne, men Haslam fikk suverent driv ut av siste sving og kom seg forbi Rea rett før start/mål. Kun en hundredel skilte mellom disse.

Bayliss gjorde som kjent comeback i helgen. Australieren klatret raskt opp i starten av begge race, og var på det beste oppe på en sjuendeplass. Men i begge tilfeller falt han også tilbake ettersom rundene gikk. I første race kom han på 13., og i det andre hadde han problemer med dekkslitasje, gikk inn og byttet dekk, og endte på 16. plass.

– Jeg er bare glad for at jeg kunne kjøre med de beste gutta igjen. Den eneste grunnen til at jeg kjørte utpå igjen etter å ha byttet dekk i race nummer to, var for å vise at jeg kunne prestere til tross for at jeg har fylt 45. Det var så moro, uttaler Bayliss selv.

Neste race kjøres i Thailand 22. mars.

Alle resultater og mer info finner du på www.worldsbk.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser