Rapport fra nordisk mester Carl Berthelsen

Carl Berthelsen kjørte denne helgen finaleløpet i Nordisk og NM på Rudskogen Motorsenter, og fasiten ble et imponerende gull i Nordisk mesterskap, og en sølvmedalje i årets NM. 

– Det at vi klarer å vinne et mesterskap allerede i vår første sesong i nytt team og med ny sykkel, skal vi være meget godt fornøyd med. Det hadde jeg ikke forventet, uttaler Berthelsen med et smil i teamets pressemelding.

Hans nye team Yamaha MPC Racing har levert på et ekstremt høyt nivå, og Berthelsen har stor tro på at teamet vil utvikle seg videre. Carl Berthelsen byttet fra Suzuki til Yamaha før denne sesongen, og han føler at sykkelen har mer potensial enn de har fått ut i år. 

– Sykkelen er utrolig bra, men den har mye mer potensial. Det skal vi jobbe med utover høsten, og så skal vi komme med en enda raskere sykkel neste sesong. Den glødende interessen som bor i Yamaha-familien, har uten tvil vært en avgjørende faktor for vår suksess i 2018, fortsetter Berthelsen.

NM-gullet glapp med minste margin 
Carl Berthelsen har fått opp et svært godt tempo i sin nye Yamaha R1, og legger ikke skjul på at han håpet på et nytt NM-gull i Superbike. Da NM-gullet glapp med så liten margin som 0.14, sekunder, innrømmer han at det var litt surt. 

– Vi hadde mål om å ta begge mesterskapene, men vi skal ikke henge med hodet. Vi har gjort en veldig god jobb denne sesongen, og vi skal være stolte, forteller han videre.

Nå er sesongen ferdigkjørt, og forberedelsene til en ny sesong er i gang. Hva Berthelsen gjør i 2019, skal han bruke høsten til å finne ut av. 

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra våre samarbeidspartnere, så vi går en spennende tid i møte. Jeg har veldig lyst til å kjøre en ny sesong, men jeg har foreløpig ikke tatt noen avgjørelse, avslutter han.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser