Rapport fra MotoGP i Qatar

MotoGP er tilbake. I går gikk årets første race av stabelen på Losail i Qatar. Ikke overraskende sto Andrea Dovizioso og hans Ducati i pole position. Som i fjor visste vi allerede at Ducati kunne levere svært raske rundetider – men nå var det spørsmål om dette ville holde racet ut.

Da starten gikk, tok en salig blanding av Yamahaer og Ducatier seg av gårde. Márquez gikk bredt i første sving og havnet absolutt sist i feltet. Hans teammakker Pedrosa la seg også et stykke tilbake, på en tiendeplass.

Det neste ble en 22 runders match mellom Lorenzo, Rossi, Iannone og Dovizioso – fabrikksførere fra Yamaha og Ducati. Det som vanligvis pleier å være en duell mellom Yamaha og Honda, ble nå istedet en desto mer intensiv ditto mellom Yamaha og Ducati. Mens Márquez raskt klatret opp gjennom feltet, sloss Lorenzo og Dovizioso om førsteplassen.

Márquez lyktes med å hente inn og komme seg forbi Pedrosa til en femteplass da det gjensto et par runder, men til tross for at luken opp til ledelsen ble mindre, gikk det for «sakte», og den doble verdensmesteren måtte melde pass. I teten begynte Jorge Lorenzo å tape terreng –  kunne Ducati ta sin første seier siden Casey Stoner? Valentino Rossi virket imidlertid å ha gjort en strategisk genistrek og var den eneste med hardt framdekk – de to siste rundene gjorde han opp med Dovizioso, som ikke lyktes med å slipstreame seg forbi på start/mål. Dermed ble det 36-årige Rossi som passerte målflagget først.

– Dette var min beste fight noensinne! De tre siste sesongene har jeg alltid kjørt vettuge race og havnet på podiet, men å komme tilbake og vinne er en helt annen sak. Jeg er svært glad siden vi hadde det vanskelig på trening og tester, men det gikk veldig bra under de 22 rundene i selve racet, og jeg var veldig sterk, uttaler Rossi.

Neste race kjøres om to uker på COTA. Les mer om premierehelgen, førere og terminliste på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser