Rally Dakar 2019, etappe 4

Etappe 4 ble kjørt fra Arequipa til Moquegua, og fortsatte til målgang i Tacna. Førerne startet med en transportetappe på 85 kilometer, som gikk over til en spesialetappe på 351 kilometer. Totalt var strekningen på 509 kjørte kilometer for motorsyklistene.

Det spesielle var at de måtte kjøre uten noen form for support. Førerne får kun hjelpe hverandre, men ikke motta hjelp fra support-kjøretøyer. Dessuten blir dekkene plombert for at racingledelsen skal vite at det ikke byttes dekk under etappen. De fleste virket å ha byttet til hardere dekk før start.

Den tynne luften i området var også en stor utfordring for førerne.

Soultrait mistet drøye 23 minutter på etappen, som besto av et varierende terreng med både hardt og løst underlag, og kom i mål på 15. plass. Pablo Quintanilla hos Husqvarna mistet cirka 20 minutter og sammenlagtledelsen.

Adrien van Beveren trillet inn som femtemann, og beskriver dette som den beste dagen under rallyet så langt. Sam Sunderland på KTM ble nummer fire, til tross for at han satte seg fast i en ravine på et vanskelig navigert parti. Teammakker Toby Price klarte tredjeplassen til tross for håndleddsmerter etter en tidligere skade.

Andremann ble Mattias Walkner (KTM), mens Honda-fører Ricky Brabec vant maraton-etappen. Han gikk hardt ut fra start, og holdt høyt tempo hele veien til mål.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser