Race of Champions i helga

Eurosport sender direkte når den dobbelte DTM- og Race of Champions-mesteren Mattias Ekström kjemper mot den øvrige racingeliten, for å forsvare sin tittel fra 2006 og 2007.

Blant motstanderne finner vi blant andre F1-legenden Michael Schumacher fra Tyskland, Superbike-verdensmester Troy Bayliss fra Australia, FIA WTCC-mesteren Yvan Muller fra Frankrike, Carl Edwards fra USA som ble nummer to i årets NASCAR, den danske Le Mans-kongen Tom Kristensen, og den regjerende rallyverdensmesteren Sébastien Loeb fra Frankrike.

Spektakulært
– Race of Champions er et tradisjonsrikt arrangement. Det er et spektakulært show, samtidig som det er mye prestisje involvert. For førerne er det nødvendigvis ikke karrierefrembringende å vinne, men det betyr nok likevel enormt mye for de, uttaler Eurosports ekspertkommentator Tommy Rustad.

Race of Champions har blitt arrangert siden 1988, og på søndag har svenske Mattias Ekström sjansen til å kopiere den franske rallyføreren Didier Auriols sin rekord med tre seire. Han kan dessuten bli den første noensinne som vinner konkurransen tre år på rad.

Rustad holder Ekström, Schumacher og Loeb som favoritter.
– De er alle komplette og ekstremt bra førere med en utrolig form for perfeksjonisme, noe som er helt nødvendig i en sport der det ikke er rom for feilmarginer. I tillegg er de veldig tilpasningsdyktige både i forhold til teknisk utstyr og konkurranseform . Jeg vurderer ellers Yvan Muller som en outsider.

Drømmer om å delta
Rustad har selv alltid båret på en drøm om å få delta i Race of Champions, men medgir at det skal mye til for at det skjer:
– Det toget har nok gått for mitt vedkommende, men det er jo alltids lov å drømme, avslutter Rustad.

I lagkonkurransen Race of Nations konkurrerer Mattias Ekström i et skandinavisk lag sammen med den regjerende Le Mans-mesteren Tom Kristensen fra Danmark, som i år vant det klassiske 24-timers løpet for åttende gang. Ekström og Kristensen vant lagkonkurransen sammen i 2005. Skulle paret gjenta bedriften på søndag samtidig som Ekström vinner Race of Champions, blir han den første til å ta hjem begge titlene samme år.

1800 tonn asfalt
For andre året på rad arrangeres Race of Champions på nasjonalarenaen Wembley der en spesialbygd racerbane blir satt opp. Et team på 50 personer bruker fem dager på å bygge den omlag 1 kilometer lange banen som består av 2 200 tonn med grunnmateriale og 1 800 tonn asfalt, samt å få den 100 tonn tunge broen på plass. Når konkurransen er over kreves det ytterligere tre dager for å fjerne banen igjen.

Sendetider på Eurosport:
Søndag 14. desember
15.45-17.30 Race of Nations DIREKTE
18.30-20.30 Race of Champions DIREKTE

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser