Prikkene haglet i pinsetrafikken

– Det rapporteres om mye stygg kjøring, opplyser operasjonsleder Leif Myrtvedt ved Telemark politidistrikt.
En svenske samtykket til førerkortbeslag på stedet da UP stanset ham og opplyste at han var målt i en hastighet på 122 km/t i 80-sonen.

– Vedkommende bilist hadde det nok travelt. Første bilen han kjørte forbi holdt 97km/t i 80-sonen, men det var for sent for svensken, sier operasjonsleder Myrtvedt. En Oslo-mann trenger ikke å tenke på å kjøre motorsykkel resten av sommeren. Ifølge UPs målinger og tall holdt han 136 km/t i 80-sonen. I tillegg haglet prikkene inn på flere bilister som ble målt til henholdsvis å kjøre i 115,110, og 101 km/t, skriver Varden.

Også i våre nordligste fylker hadde enkelte en litt for tung høyrehånd eller høyrefot. Bare i Troms og Finnmark ble 67 førere premiert med hvert sitt forelegg da UP tok pulsen på pinsetrafikken.

Utrykningspolitiet kontrollerte nemlig veiene i Troms og Finnmark hele pinsehelga og totalt må sju bilførere i Troms og Finnmark la bilen stå ei stund framover etter UPs innsats.

Mange på grensen til beslag
67 ble i tillegg premiert med forenklede forelegg, der 64 dreide seg om for høg hastighet og tre handlet om feil atferd i trafikken. Det skriver Altaposten.
– Av de totalt 67 foreleggene som ble skrevet ut, der bilførerne kjøper seg ut av knipa, ble 40 skrevet ut i Vest-Finnmark. Og jeg røper ingen hemmelighet når jeg sier at flere av disse var helt på grensen til beslag, sier UP-sjef Marthinsen.

– Fartsnivået har til tider vært relativt høyt, men til tross for mange forenklede forelegg og førerkortbeslag er det viktig å få frem at de langt fleste har opptrådt fornuftig og forsvarlig i pinsetrafikken, oppsummerer Marthinsen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser