Post-NM-blogg fra Caroline

Hei alle sammen.

Nå er første NM runde over, og jeg må si meg godt fornøyd med helgen. Det har vært noen flotte dager, med herlige mennesker og ikke minst fantastisk vær!

Fredagstreningen gikk veldig bra. Vi gjorde noen vellykkede endringer på sykkelen, og jeg kjørte ned mot personbeste fra i fjor, tiden 59.9.

Det ble kjørt to kval på lørdagen, og to løp på søndagen. På den første kvalen hadde jeg mange bra runder, men jeg visste jeg hadde mer inne og gledet meg til å få kjørt mer. På kval nummer to stemte det meste. Jeg storkoste meg, og det syntes på rundetidene. Jeg kjørte stabile 59 runder, med beste tid på 59.0! Dette holdt til 5.startspor, med rutinerte og raske førere både foran og bak meg og «bare» 4 tideler opp til Alf Joranger med pole position.

Når jeg våknet søndag morgen hadde sommerfuglene inntatt magen for fullt. Det var en god gru-gledermeg spenning i kroppen og jeg visste at dette kom til å bli en bra dag.

Det første løpet kunne ha startet bedre. Jeg fikk en wheele og kom sent i gang, men det var flere som var slurvete så jeg mistet heldigvis ikke så mange plasseringer. Etter noen runder lå jeg og fightet om 5.plassen. Det var et vanvittig morsomt og tøft løp, men som dessverre endte med et sammenstøt mellom meg og Petter Bergsjø. Begge syklene falt i bakken og løpet ble rødflagget. Det var 7 runder igjen, og omstarten gikk uten oss.

Det var heldigvis ikke store skader på sykkelen, og med god hjelp fra fantastiske mennesker denne helgen, var sykkelen klar til det andre løpet. Jeg kjente at kroppen var sliten og vond, men at hodet var klar for revansj! Jeg hadde en fin start, men det tok litt tid før jeg klarte å slappe av på sykkelen. Jeg lå lenge på en 7.plass, før jeg halvveis i løpet måtte ta meg selv litt i nakken. Nest siste runde tok jeg meg opp til en 5.plass som holdt helt inn. (NB! De 5 første på resultatlista kjørte Yamaha R6)

Denne helgen har vært en bra start på NM sesongen. Om 3 uker er det NM i Mo i Rana. Jeg elsker denne banen og vet at jeg kommer til å være med å kjempe i toppen!

Norvald Haaland har denne helgen vært den suverent beste! Han har dominert i klassen og man kan ikke annet enn å bøye seg i støvet. Han tok pole position med tiden 57.0 foran Daniel Østby, Ole Bjørn Plassen og rookie føreren fra i fjor, Anders Helgerud ved siden av seg på første rekke.

I det første løpet tok Ole Bjørn Plassen starten med Norvald like bak. Etter halvveis kjørt løp satt Norvald inn støtet, og rykket av gårde. Etter dette var Yamaha-føreren aldri truet og vant med hele 6.sekunders margin i årets første NM løp!

Det andre løpet var som en kopi av det første. Denne gangen tok Daniel Østby starten, men etter et par runder kom Ole Bjørn og Norvald forbi. De to kjørte et morsomt og underholdene race, og var aldri truet. Norvald krysset mållinjen først atter en gang, denne gangen med 3 sekunders marginal, og hele 21 sekunder ned til 3.plassen.

Norvald har med dette kjørt inn til pole position i 4 av 4 mulige ganger! Han har krysset mållinjen først i 4 av 4 løp! (Hvorav et han ble disket for lyd) Denne helgen ble det full pott, og han får 50 velfortjente poeng med seg videre i jakten på sin 3 NM tittel!

Takk til alle som har hjulpet oss i helgen, og for alle som heiet! Denne helgen har vært en sann glede 🙂