Politiets nye sykler

Etter omfattende testing falt valget på to modeller fra BMW. Ikke akkurat veldig overraskende, men i jevn konkurranse med andre leverandører ble det til slutt BMW K 1200 GT og BMW R 1200 GS som slapp gjennom nåløyet, melder Nettavisen.

De valgte motorsyklene skal benyttes til patruljering og utrykning i politiet, – både uniformert og sivil, heter det i en pressemelding fra Politiets data- og materielltjeneste (PDMT).
Nytt av året er at det også er lagt vekt på å fremskaffe en flerbrukssykkel som er egnet for blant annet vinterbruk. Det er her offroaderen BMW R 1200 GS kommer inn i bildet.

Testet av alle
Arbeidet med kravspesifikasjoner, samt gjennomføring av tester og evalueringsprosedyrer har vært organisert som et prosjekt med bred deltagelse fra politidistriktene, UP, Politihøyskolen, samt eksterne ressurser med spisskompetanse innen produktområdet.

Utover de økonomiske elementene bygger valget av leverandør blant annet på vurdering av kjøreegenskaper, akselerasjon, manøvrerbarhet og sikkerhetsmessige faktorer, samt service- og vedlikeholdsmuligheter.

I daglig bruk
Ifølge PDMT er det lagt stor vekt på at kjøretøyene skal brukes som arbeidsplass ved patruljering og uttrykning i politioperativ tjeneste. Motorsyklene skal være tilpasset den tjeneste og tåle de belastninger et utrykningskjøretøy blir utsatt for, heter det.

De nye politimotorsyklene vil rulle på norske veier fra våren 2007.

Hva synes du om valget?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser