Plassen vant på Rudskogen

I helgen gikk Rudskogen Motorfestival av stabelen. Et fullstappet program med motoraktiviteter og oppvisninger av mange ulike slag, alt fra flyoppvisning til motorsykkelshow. Både lørdag og søndag skulle det også kjøres de to siste NM-rundene i Superbike-klassen.

Lørdag kom det dessverre regn like før start, og det ble erklært wet race. Utfordringene var store, og flere kjørte ut på grunn av den våte og kalde asfalten. Etter gjentatte rødflagginger ble det bestemt å avlyse resten av løpet. Det ble delt ut halv poengsum, og dette medførte at Norvald Haaland fikk en ledelse på 25,5 poeng og dermed kunne utnevnes til norgesmester.

Søndag var forholdene heldigvis bedre, og starten gikk som normalt. Carl Berthelsen ledet de første rundene, men så overtok Ole Bjørn Plassen. Mens Berthelsen fulgte Plassen runde etter runde, kunne norgesmester Haaland slippe opp litt på de siste rundene, men han beholdt tredjeplassen helt til mål. Plassen kjørte inn til en klar seier etter 14 runder.

Daniel Østby kom inn på en fjerdeplass, mens Stig Flemming Jensen tok femteplassen.

Sammenlagt ble det altså Norvald Haaland som ble norgesmester i 2015. På andreplass kom Carl Berthelsen, og tredjeplassen gikk til Stig Flemming Jensen. Siden Ole Bjørn Plassen primært satser i Europa i år, hadde han ikke sjans på pallen, men han har bevist til fulle at han ligger i toppen her hjemme.