Pirelli selges for 60 milliarder

Det er Reuters som rapporterer at den 143 år gamle produsenten Pirelli er til salgs. De store andelseierne skal allerede ha godkjent salget, som antas å være være verdt 7,1 milliarder euro – med andre ord cirka 60 milliarder norske kroner.

ChemChina, som eies av den kinesiske staten og er landets ledende dekkprodusent, skal kjøpe 26,2 prosent av Pirelli gjennom holdingselskapet Camfin. De skal så lansere et tilbud om oppkjøp overfor resten av andelseierne. ChemChina påstår at de skal beholde den nåværende administrasjonen og virksomheten mens man tilpasser en ny vekststrategi.

– Partnerskapet med en global aktør som ChemChina, gjennom sine datterselskap, representerer en stor mulighet for Pirelli. CNRC’s forretningsidé og strategiske visjon garanterer Pirellis utvikling og stabilitet, uttaler Pirellis CEO Marco Tronchetti Provera.

Salget skal nå godkjennes av både italienske og kinesiske myndigheter. Kjøpet gir Kina tilgang på moderne dekkteknologi, mens Pirelli på sin side får et godt grep om det asiatiske markedet.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser