Pål Anders Ullevålseter leder Africa Race

Pål Anders forteller i pressemeldingene at han har med seg et godt fungerende team og en optimal løpssykkel ned til Afrika. Føreren har vært mest bekymret for seg selv denne gangen siden han ikke har vært i ørkenen på et drøyt år og føler seg rusten. Hovedmålet er å ha det moro, og ikke minst samle inn bidrag til skoleprosjektet Foundation Fabrizio Meoni i Dakar. Sponsorer vil sette inn penger til fondet for hver etappeseier, og det er allerede samlet inn et større pengebeløp.

Det hele startet imidlertid med litt klabb og babb, siden den 36 timer lange turen fra Frankrike til Nador i Marokko ble forsinket. Første spesialprøve på tirsdag ble avlyst, og Pål Anders måtte kjøre direkte til depotet.

Onsdag ble han førstemann i mål etter å ha kjørt to transportetapper og en fartsetappe på til sammen over 400 kilometer. Avstanden var hele 24,5 minutter ned til andremann, engelske Andrew Newland. Dagen startet i bunnen av Merzouga-dynene, og Pål Anders var førstemann ut. Planen om å ta det med ro sprakk nesten umiddelbart; Pål Anders selv konkluderer med at han må holde et visst tempo for at alt skal fungere og at han ikke skal bli sløv.

– Det ble litt problematisk underveis, selv om det ikke var mange sanddyner i dag, så var de myke og uforutsigbare. Disse ekstremt myke sanddynene er det jeg gruer meg mest til. Man kjører seg lett fast og da er det lett å brenne motoren, fortalte han på telefonen etter at onsdagens kjøring var unnagjort.

Norske Joakim Lundby kjørte inn til 15. plass på onsdag.

I går, på nyttårsaften, ble det kjørt en fartsetappe på 451 kilometer, med andre ord over seks timer i salen. Pål Anders Ullevålseter kjørte seg dessverre bort og mistet 12 minutter på dette. Og i tillegg til å kjøre seg bort fikk han problemer med bakdemperen, som slo opp i bensintanken og bakskjermen, med den følge at sistnevnte falt av. En slovakisk kamerat har imidlertid sørget for ny bakdemper foran dagens kjøring.

I sammendraget ligger nå Pål Anders Ullevålseter 52,36 minutter foran engelskmannen Andrew Newland, mens Anastasiya Nifontova fra Russland ligger som tredjemann, 55,51 bak nordmannen. 

Nordmannen Joakim Sjølund ble stående igjen ute i sanddynene i går, og BIKE vet i skrivende stund ikke hva som forårsaket dette.
 
 
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser