På tide å slutte med paraplydamer?

Paraplydamer, også kalt grid/umbrella girls, er et vanlig fenomen i internasjonal motorsport. Fra tid til annen oppstår det diskusjoner om dette, og det blir ofte utpekt som en gammel og kjønnsdiskriminerende tradisjon som hører hjemme i historiebøkene. Nå er spørsmålet på nytt blitt aktuelt, siden bilmesterskapet FIA World Endurance Championship har bestemt å kvitte seg med paraplydamene.

– Fra og med Silverstone vil dette gjelde for hvert race vi arrangerer; ingen paraplydamer, uttalte WEC-sjef Gerard Neveu til Reuters i forrige uke. – For meg tilhører dette fortiden. Kvinners situasjon er ganske så annerledes i dag.

Mange viktige personer i depotet bifaller avgjørelsen. Flere argumenter er kommet på bordet, blant annet at motorsporten gjør rett i ikke å bli hengende etter utviklingen, og at et forbud kan lokke nye sponsorer og flere kvinnelige tilskuere til racene. Men det finnes garantert også en liten skare mer konservative som anser paraplydamene for å være noe av det mer glamorøse med racing.

Hva synes dere? Er dette et skritt i riktig retning for å gjøre motorsporten mer tiltalende for et nytt og yngre publikum? Burde MotoGP (som har et fotoarkiv kun med paraplydamer) og World Superbike følge WECs eksempel?
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser