Overraskende resultat

Heldig seier for Quartararo

Årets første MotoGP løp fikk en noe overaskende utvikling. Det var ventet at Marc Marquez i kjent stil ville stikke av og holde ledelsen til mål, men i stedet fikk han et slipp som gjorde at han måtte en lang tur ut i grusen og da han kom tilbake på banen lå han sist i feltet. Fabio Quartararo overtok etterhvert ledelsen foran Vinales og Dovisioso og opparbeidet en bra luke, men Marquez kjørte intenst og jobbet seg opp gjennom feltet helt til han lå an til pallplass. Da Marquez skulle kjøre forbi Vinales for å overta andreplassen gikk det imidlertid galt: Han fikk en massiv highsider og hadde tydelig store smerter. Etter sjekk på sykehuset viste det seg at han hadde pådratt seg brudd i høyre arm.
Hvor lenge dette vil holde Marquez borte fra racing er usikkert, men legene tror han blir klar til Brno. Ved å vinne på Jerez sikret wonderboy Quartararo seg sin første MotoGP seier og samtidig den første franske seieren siden 1999. Vinales holdt andre og Dovi tredje.
Det som imidlertid ble klarere enn noensinne er at Marquez og Honda ligger langt foran konkurrentene, veldig langt. Oppkjøringen fra 16. plass og fram til krasjet gjorde at Marquez så ut som om han kom fra en annen planet. Imponerende!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser