Overraskende dobbeltseier på Donington Park

Michael van der Mark er første nederlender som vinner et WSBK-race, og første Yamaha-fører som tar seieren siden Algarve i 2011.

Van der Mark overlot kampen om sølv og bronse i går til lettere lamslåtte Jonathan Rea og Tom Sykes. I starten var det imidlertid de to Kawasaki-førerne som byttet på å ligge i teten, og de fleste trodde nok det var disse to som ville dominere helgen.

Men van der Mark ville det annerledes. Etter å ha passert teammakker Alex Lowes var han den eneste som klarte å holde tritt med Kawasaki-duoen. Først kom han seg forbi Rea da sistnevnte gikk bredt, og et par runder senere var det Sykes som måtte se seg forbikjørt.

Da det gjensto seks runder, passerte Rea Sykes og forsøkte innbitt å ta opp jakten på van der Mark. Men Yamaha-føreren kjørte feilfritt og var førstemann forbi målflagget.

Van der Mark benyttet seg av medgangsbølgen og kjørte inn til sin første dobbeltseier i dag. Minst like overraskende var andreplassen til Toprak Razgatlioglu, som overmannet ingen ringere enn Jonathan Rea på tampen av racet.

Det var imidlertid først da to tredjedeler av racet var kjørt at brikkene begynte å falle på plass. Først kom Jonathan Rea seg forbi Alex Lowes på innsiden, mens van der Mark avanserte opp på andreplassen. Runden etter overtok van der Mark ledelsen, for øvrig i akkurat samme sving som under lørdagens race. Og deretter så de andre bare bakhjulet hans.

Tyrkias nye helt Razgatlioglu kjørte seg på tampen helt opp i ryggen på de tre som da lå i ledelsen. Først kom han seg enkelt forbi Alex Lowes, og så satte han siktet inn på den regjerende mesteren. Da det kun gjensto en runde, var han oppe på andreplassen.   

Jonathan Reas bronse i dag er for øvrig hans dårligste resultat siden Thailand.

Foran racet i Brno om to uker leder Rea med sine 245 poeng, fulgt av Chaz Davies med 181. Michael van der Mark ligger nå likt med Tom Sykes – begge har 163 poeng.

Fullstendige resultater og poengtabeller finner du her.

Og som vanlig kan du finlese alt fra helgen på www.worldsbk.com.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser