Overlegen seier

Årets ferske Ducati-fører Alvaro Bautista ledet an fra start og tok en suveren seier på nesten 15 sekunder i morgentimenes World Superbike-race på Phillip Island. Han er den første rookie som vinner et WSBK-race siden Max Biaggi i 2007.

Før racet var halvkjørt, ledet 34-åringen med over åtte sekunder. Spenningen var kun om andreplassen – i første omgang mellom Jonathan Rea, Leo Haslam, og Alex Lowes. 

Ettersom rundene gikk, utviklet det seg til en kamp mellom Rea og Haslam, som hyppig byttet på å være andre- og tredjemann, mens Tom Sykes og Alex Lowes kjempet innbyrdes bak disse. Men så krasjet Haslam seg ut av andreplassen, og havnet til slutt på en 15. plass. Dermed var det Rea og Lowes som kjempet om å bli nummer to. Samtidig startet Marco Melandri en intens jakt på de foranliggende førerne.

Da Bautista passerte målflagget, var det med 14,9 sekunders margin til Jonathan Rea. Marco Melandri klarte til slutt å komme seg forbi Alex Lowes, og endte på tredjeplassen.

Alvaro Bautista har satt flere rekorder med sin suverene opptreden. Han er første spanske rookie som har satt runderekord på Phillip Island på en Ducati siden Ruben Xaus i 2001, og er den første spanske føreren som vinner et WSBK-race siden Jordi Torres i 2015, på Losail i Qatar. Nå gjenstår det bare å se om han gjentar suksessen i natt.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser