Optimistisk Sondre Haga klar for Japan

Onsdag ankom Sondre ”Gekko” Haga Japan, og han er nå klar for en ny VM-runde. Kvalifiseringen starter i dag, etterfulgt av løp både lørdag og søndag – med andre ord kjøres det en dobbeltrunde. I fjor kom han litt dårlig ut i første runde, men dette vil han ikke ha noe av i år.

– Jeg føler meg bra og har gjort det bra på trening. Hovedfokuset vil ligge på å gjøre det bra fra start, forteller han optimistisk i pressemeldingen fra teamet.

En av de største utfordringene så langt har vært å tilpasse seg non stop-regelen. Det varierer hvor strenge dommerne er på hver seksjon, så det er viktig for Haga å ha klart for seg hvor strengt hver enkelt håndhever denne regelen.

I Japan har de et litt annerledes terreng enn det Haga er vant med.

– En utfordring er at da jeg kjørte der i fjorårets VM-runde, var det veldig leirete og glatt.

Det legger imidlertid ingen begrensninger på unggutten:

– Jeg har fått trent litt tidligere i dag, og da har både formen og sykkelen klaffet bra. I tillegg ser seksjonene veldig bra ut.

Sondre oppsummerer med å si at målet er å gjøre det bedre enn forrige rundes 14. plass. Og om han skal være i rute til årets VM-mål, en femteplass sammenlagt, bør det bli et bedre resultat denne gangen.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser