Opptur for Flathaug, nedtur for Stinius Viking

Henning Flathaug (21) klarte en 17. plass i Supersport 600-klassen under helgens EM-avslutning i spanske Albacete.

Helgen startet med lite samarbeidsvillige værguder. Det bøttet ned, og banen ble oversvømt natt til fredag. Heldigvis tørket den opp under fritreningen.

Kvalen endte med 22. plass. Henning satte stadig nye personlige bestetider.

I selve racet fikk han en god start. Han forbedret rundetidene også her og endte som 17. mann, noe han og teamet er fornøyd med.

Stinius Viking Ødegård (15) dro i helgen til franske Magny-Cours og den nest siste runden av European Junior Cup (EJC). Stinius liker den franske banen godt og hadde håpet å bli blant de ti beste igjen, men helgen ble dessverre preget av tekniske problemer og rot fra arrangørenes side.


Fredagstreningen ble ødelagt av at sykkelen manglet krefter. Det ble jobbet intenst for å finne problemet. Heldigvis fungerte løpssykkelen normalt under lørdagens kval, og Stinius forbedret tiden for hver runde. Dessverre kom det oljesøl på banen, og kvalen ble rødflagget etter bare 15 minutter. Det ble likevel 15. startspor og et greit utgangspunkt.

Stinius ble nektet omstart etter nytt rødflagg

I selve racet kjørte han seg opp til 13. plass før sykkelen igjen begynte å miste krefter. Idet løpet ble rødflagget på grunn av en krasj, stoppet sykkelen helt opp.
Det ble bestemt omstart senere på dagen, og for at førerne skal få lov til å delta, må de være tilbake i pitlane innen fem minutter etter rødflagg. Stinius og fire andre ble imidlertid nektet å slippe inn der syklene skulle registreres, selv om de møtte tidsnok. Blant disse var to av førerne som kjemper om sammenlagtseieren.

Selv uttaler Stinius følgende: «Jeg er veldig skuffa over at helga endte på denne måten, men det er lite jeg som fører får gjort med det. Av de få rundene jeg fikk kjørt denne helga med en sykkel som funka, så føltes det som jeg kunne vært med og hevdet meg ganske godt. Nå blir mye av elektronikken og bensintanken byttet på sykkelen, så får vi bare håpe at det funker som det skal i det siste løpet (på spanske Jerez 18.20. oktober).»

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser