Oppdatert: To norske mestere kåret på ACR

Norgesmester Trym Transeth Johansen forteller at han egentlig ikke var påmeldt på ACR på grunn av en hektisk periode på jobb, men dette løste seg slik at han fikk kjørt opp på onsdag. Og det begynte svært lovende med pole position på lørdag.

Under lørdagens race ledet Marius Notøy, Trym lå som andremann, mens Stinius Viking Ødegård lå på tredje da sistnevnte fikk en høyfarts-highsider. Løpet ble rødflagget. Etter dette hadde Trym full kontroll og safet inn til en andreplass etter joker Bjørn-Erik Skjærsvik. Marius Notøy ble tredjemann, men hadde nå ikke mulighet til å ta igjen verken Stinius eller Trym i sammendraget.

Foran søndagens race var Trym spent på om Stinius kom til å kjøre. Hvis han kjørte, skulle Trym legge seg bak og kjøre safe, men startet han ikke, var planen vinn eller forsvinn. Det ble det siste, Trym fikk forhjulslipp og gikk i asfalten i femte sving. Det samme gjorde forøvrig lørdagens vinner. Bobbo Enger kjørte et fantastisk løp og parkerte de øvrige. Marius Notøy ble andremann, og Atle Syvertsen endte på tredjeplassen.

Trym betegner sesongen som fin. Målet er å ha det moro, ikke nødvendigvis å bli best, men i 2017 har han altså klart begge deler. Han er blitt 31 år, kjører for BBQ Racing, og har vært førernes representant i år. Lisensen tok han for ti år siden, og merittene ellers er gull i 600 Production i 2008, tre ganger bronse i Superstock 600 i NM pluss en bronse i SO. Hovedfokus underveis har vært egen progresjon.

Det var Stinius Viking Ødegård som ledet Superstock 600 med ti poeng foran finalehelgen, men som ovenfor skrevet endte det med en kraftig highsider i 180 km/t under lørdagens race på våt asfalt. I teamets pressemelding fortelles det at både sykkelen og Stinius fikk juling, og han måtte stå over gårsdagens løp. Det ble konstatert en liten hjernerystelse, og ble tatt røntgen av håndledd og en finger, men han slapp unna uten brudd. Likevel klarte Stinius andreplassen i sammendraget, og han har vært på pallen i alle race inntil lørdag. Teamet sier seg dermed godt fornøyd med comeback-sesongen, og gratulerer Trym Transeth Johansen med  NM-tittelen.

Marius Notøy ble nummer tre sammenlagt i årets NM. 

I Superbike-klassen er Ole Bjørn Plassen allerede norsk mester, selv om finalehelgen på Rudskogen i begynnelsen av september gjenstår. I lørdagens race kjørte han ut på slicks, og noen av de andre førerne byttet til det samme på startplata. Enkelte valgte regndekk foran og slicks bak, mens noen hadde regndekk på begge hjulene. Ole Bjørn tok det med ro til banen tørket, og lå på det meste rundt 10 sekunder bak teten. Men etter fem runder startet han opphentingen, og til slutt vant han med 20 sekunder foran lokale Kim Arne Sletten. Sistnevnte har ikke kjørt på to år, og imponerte også alle de fremmøtte. Tredjemann ble Robin Andre Nilsen.

I går kjørte Ole Bjørn inn til en kontrollert tredjeplass på en regnvåt bane. Marius Ripel Jensen vant foran Kim Arne Sletten. Ole Bjørn holdt tredjeplassen gjennom hele racet og hadde mer inne, men det viktigste var å sikre seg tittelen i dag – selv om det ikke er helt Ole Bjørns stil å kjøre safe.

I teamets pressemelding fortelles det at Ole Bjørn skal kjøre de to siste rundene i det spanske Superbike-mesterskapet senere i høst. Målet er topp fem.

Henning Flathaug og Helge Spjeldnes ligger som andre- og tredjemann i sammendraget før Rudskogen-avslutningen.

 Resultatene finner du her. 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser