Ola Stenegärd ny sjefdesigner hos Indian

I 15-årsalderen vant Ola førstepremien på en utstilling i Stockholm, med en Arlen Ness-inspirert moped. Årene etter det har dreid seg om en hel del ulike motorsykler, men de fleste med klassiske amerikanske v-twin-motorer.

Han har en omfattende utdannelse fra blant annet Konsthögskolan og Artcenter College of Design i Pasadena, Californa. Der fordypet han seg i bil-og motorsykkel-design. Ola ser på det sørlige California som navet i motorsykkel- og hot rod-verdenen.

Etter oppholdet i California tok han mastereksamen i industridesign på Konsthögskolan. Deretter jobbet Ola blant annet for SAAB, og var frilanser hos Öhlins, Unique Custom cycle og MCM.

I 2003 begynte han å jobbe som designer hos BMW. Han skapte seg et navn innen konsernet, og de kommende 15 årene jobbet han seg opp til sjefdesigner.

Lidenskapen for motorsykler og forståelse for markedet har gitt ham en viktig rolle i markedsføringen av BMWs produkter. R nineT er et eksempel på dette.

Ola Stenegärds unike ekspertise passer perfekt til den langsiktige vekststrategien som Indian har for å utvikle seg globalt.

– Det finnes ikke noe annet merke som er like historisk innen amerikanske motorsykler som Indian. Jeg er svært glad for å kunne jobbe med Indian Motorcycle nå som merket har klart å komme tilbake og befinner seg i en positiv utvikling. Det skal bli spennende å bidra til den fremtidige utviklingen, dette kunne ikke vært bedre for meg, uttaler Ola.

– Ola har lyktes utrolig bra med å lansere nye produktkategorier, og har nådd ut til veldig mange ulike typer motorsyklister med sin design. Det er nettopp dette vi vil fokusere på de kommende årene. Det er vanskelig å finne en designer med Olas unike erfaring, og vi er veldig glad for å få Ola med på lasset på et så viktig tidspunkt for firmaet, uttaler daglig leder hos Indian, Steve Menneto.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser