OK å svindle på forsikringen

Det er Aftenposten som melder dette i dagens avis. Undersøkelsen som er utført, viser at tenåringer flest godtar forsikringssvindel, 20-åringen er nestverst, mens den generelle forsikringsmoralen er på retur blant nordmenn.

Det er spesielt blant de yngre at resultatene vekker oppsikt. Bare 22 prosent av tenåringene svarer at det er svindel å jukse med forsikringen, I fjor var tallet 46 prosent.

For de mellom 20 og 24 år er tallet sunket fra 69 prosent i fjor til 43 prosent i år. De mellom 40 og 50 er mest ærlig. Her mener 81 prosent at det er galt å svindle med forsikringen.

Konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad, er bekymret over utviklingen. Han sier til Aftenposten at svindelen kan øke kraftig når ungdommen skal forsikre sine gjenstander i fremtiden. Han tror introduksjonen av mobiltelefonforsikringer kan være noe av årsaken til utviklingen.

Han nevner ikke milliardoverskudd hos de store selskapene som en potensiell årsak til at enkelte kunder ser ut til å miste respekten for forsikringsselskapene.

Hva tror du er årsaken til at nordmenn synes det er mer OK å svindle på forsikringen nå enn tidligere?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser