Odd Terje Døvik ny leder i NMCU

Døvik er 54 år og kommer opprinnelig fra Vennesla. Han er daglig leder ved et avfallsforbrenningsanlegg i Kristiansand. Han er gift med Rita,  og de har til sammen fire barn og ett barnebarn på fem år, som er klar for prøvetur bak på bestefars motorsykkel. 

Etter mange års medlemskap kom han med i fylkesstyret i NMCU for et par år siden.   

Han har kjørt motosykkel i 38 år, og startet med en Honda 100-kubikker som 16-åring. Etter det ble det Honda CB750K0, et par GSX-er, en Moto Guzzi, et par-tre BMW-er, Yamaha 900, ZZR1100 og flere VFR-er. I fire år hadde han en Kawasaki Concours stående i USA, og han krysset kontinentet to ganger på denne.

Døvik har vært med på flere track days, til og med på Sears Point og Laguna Seca. Men det er touring som står hjertet nærmest. Norge er kjørt både på kryss, tvers og langs, og de obligatoriske turene opp og ned til Italia er gjennomført. Han og kona er også svært glad i Tyskland. Som nevnt ovenfor er USA kjørt kyst til kyst, men også oppover og nedover på både øst- og vestkysten, med Sierra Nevada og Appalachene som favoritter. De aller beste motorsykkelveiene befinner seg etter hans mening på New Zealand. I skrivende stund er han på vei til Alpene sammen med sønnen og gode venner. Det er meldt alt fra 20 grader til snø, så været kan bli like spennende som veiene.
 
– NMCU har i mange år gjort en kjempejobb på det politiske området med redusert årsavgift, ingen EU-kontroll, reduserte importavgifter, liberale ombyggingsregler, vegmyndigheter som i stadig større grad tar våre behov på alvor, og så videre. Så her er det bare snakk om å fortsette det gode arbeidet, forteller Odd Terje Døvik til BIKE.  

– Men vi har en svak økonomi, som henger sammen med at vi har for få medlemmer. Det er langt over 100 000 motorsyklister i Norge som nyter godt av vårt arbeid, men som ikke er medlem av NMCU. De må vi få med oss. Og det vil være et hovedfokus for meg det neste året – pleie de medlemmene vi har, verve nye, styrke økonomien og bli enda mer slagkraftige. For det er kke alle der ute som vil oss vel, og skal vi fortsatt ha en plass i et samfunn som blir stadig mer engstelig for alt som kan gå galt eller innebære risiko, så trenger vi en sterk interesseorganisasjon. Det vil NMCU være, avslutter han.

Det begynte godt med mer enn 70 stemmeberettigede i salen under årsmøtet. I tillegg til Døvik består det nye sentralstyret av Liv Hermann, Ronny Israelsson, Ole-Ragnar Tandberg, Bente-Irene Finseth, Bjørn Vigen, Solveig Haugland og Kjersti Løge. 
 
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser