Nytt Straand Treff i 2019

Over 400 motorsyklister kjørte innom arrangementet fra 21.-23. september for å prøve 34 nye motorsykler som var kjørt opp til Vrådal i Telemark. I år var det mulig å prøvekjøre motorsykler fra BMW, Honda, Kawasaki, KTM, MV Agusta, Suzuki, Triumph og Yamaha under arrangementet. Det ble gjennomført rundt 430 prøvekjøringer på 30 minutter hver. Det tilsvarer i overkant av 12 000 kjørte kilometer på flotte motorsykkelvennlige veier.

Ordfører Tarjei Gjelstad i Kviteseid kommune kom på sin 2003 modell Kawasaki 800 classic da han sammen med fylkesordfører i Telemark Sven Tore Løkslid markerte åpningen av arrangementet.

– Tilbakemeldingen fra leverandørene og forhandlerne har vært utrolig gode. Og vi vet allerede nå at vi vil kunne by på enda flere motorsykler og spennende nyheter til dem som kommer neste år. Samtidig ser vi en rekke områder hvor vi kan utvikle arrangementet til å bli enda bedre, sier Ole Andreas Isdahl i Bikerdudes.no i en kommentar. Han har vært ansvarlig for organisering og gjennomføring av Straand Treffet, som også omfattet flere foredrag om tuning, trafikksikkerhet i regi av NMCU og MC Forum Telemark, debatt om utviklingstrekk innen MC-bransjen, og nyheter knyttet til neste års modeller.

– Det var også en paneldebatt på lørdag ettermiddag. Under paneldebatten oppsummerte vi sesongen og henta ut litt sladder om nyhetene som kommer i 2019, forteller Isdahl. I paneldebatten deltok blant andre Geir Arnstad i AMD Motorsykler, Terje Bredal fra Speed, Espen Klev fra Klev Tuning, Steinar Tullut fra Asker MC, Torgeir Jahren fra Monsterbike, Jarl Hole fra MC Avisa, og Helge Spjeldnes fra Daimex-teamet.

– I konferansesalen satt man i ren «Top Gear»-stil, omringet av de 34 nye syklene som var kjørt opp til arrangementet. Utrolig flott, og det skapte en fin stemning i salen. Det at det ble lagt mye vekt på trafikksikkerhet og faglig oppdatering, var helt unikt med dette treffet, forteller kommunikasjonsrådgiver Rolf W. Marthinsen i NMCU. Han var til stede under Straand Treffet sammen med politisk rådgiver Geir Strand.

– Vi hadde 100 forhåndspåmeldte, og var utrolig glade for det. Men så viste det seg at det bare rant inn med andre interesserte på lørdag morgen. Det var besøkende som kjørte innom for å prøve sykler, se og ta på sykler, høre foredrag, eller bare nyte stemningen fra takterrassen på hotellet i det nydelige været. Det var rett og slett utrolig moro, sier Bjørn Richard Johansen, som sitter i styret i Straand Hotel og er en av initiativtakerne til Straand treffet og satsingen med å skape et bedre tilbud for MC-entusiaster. Sammen med Straand- familien, som har eid hotellet i fem generasjoner siden 1864, har de tatt mål av seg til å skape Norges beste MC-turhotell.

– I de siste to årene har hotellet arrangert MC-workshop med deltakelse fra store og små MC-klubber tidlig i sesongen, sier Sigmund Straand, som er femte generasjon og adm. direktør for Straand Hotel. Gjennom å lytte til innspill og gode råd fra MC-målgruppen gjør vi nå tilpasninger av vår service overfor dem som kommer på motorsykkel. Det har allerede gitt utrolige resultater, og i år har vi hatt flere tusen besøkende gjester som har vært på motorsykkeltur i indrefileten av Telemark, rett ved grensen til Agder og Rogaland. Årets største besøk var Pan-European klubben, som var innom oss med mer enn 100 deltakere, forteller Sigmund Straand, som selv planlegger å ta førerkort på motorsykkel neste år. – Jeg har vel ikke noe annet valg nå, avslutter han med et smil.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser