Nytt endurodekk fra Bridgestone

For oss som konkurrerer i enduro stilles det krav til at man benytter såkalte FIM-dekk, som også er godkjent for å kjøres på landeveien, siden transportetapper delvis kjøres på vanlig vei. 

For deg som ikke konkurrerer der det finnes FIM-dekk, er det egentlig ingen grunn til å velge slike. Enkelte mener imidlertid at FIM-dekk kan være bra på en hardpakket bane, men du gjør nok livet enklere ved å velge et vanlig crossdekk bak.

Det er ikke noe enormt utvalg av FIM-dekk – men Michelin presenterte et nytt dekk i forbindelse med ISDE i fjor (Six Days), og nå følger Bridgestone endelig opp. Bridgestone ED663 / ED668, som deres klassiske FIM-dekk heter, har fungert bra, og selv liker jeg først og fremst framdekket 663. Kan vel skyldes at jeg kjører på skikkelig steinete lokale baner.

Men nå lanseres nye Bridgestone Battlecross E50, som skal være i butikkene fra januar 2019. Ett helt nytt dekk som skal være forbedret på alle punkter. Både bedre grep, stabilitet i innbremsing, og støtdemping. Mønsteret er helt nytt.

Det er doble gummiblandinger i dekket og ny design på kanten, som skal underlette montering. Kort sagt høres det ut som dekket er helt magisk. 

Det blir nok mye kjøring når kneet er helt OK igjen.

Dekket leveres i følgende tre utgaver: 
Foran: 90/90-21 M/C 54P MST
Bak: 120/90-18 M/C 65P MST
Bak: 140/80-18 M/C 70P MST
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser