Nykommer briljerte på Silverstone

Allerede fra start var dramatikken høy på Silverstone i går. Da startfeltet, med hjemmefører Cal Crutchlow i pole position, Valentino Rossi som andremann og Maverick Vinales på tredjeplass dundret gjennom første og andre sving, var tempoet høyt. Men bak dem var det enda hetere, og dette førte til en voldsom krasj mellom Loris Baz og Pol Espargaro. Begge ble kastet rundt og ble liggende i påvente av legehjelp.

Etter en stund i uvisshet viste det seg imidlertid at begge var ved bevissthet og hadde det greit etter forholdene. Racet ble rødflagget, og resten av førerne gjorde seg klar til omstart. Omstarten ble nesten en reprise av den første, med fine starter fra både Valentino Rossi og Cal Crutchlow, men den absolutt hvasseste var 21-åringe Maverick Vinales på sin fabrikk-Suzuki. Teamet hadde klart å justere seg til en voldsomt rask motorsykkel på den nå tørre banen. Hondaene presterte også på topp i helgen, noe først og fremst Cal Crutchlow beviste, men også Marc Marquez.

Sistnevnte snodde seg raskt opp til en andreplass, med Valentino Rossi, Cal Crutchlow og en seierssulten Andrea Iannone på sin Ducati i hælene. Bak disse satte Dani Pedrosa opp tempoet, fulgt av Jorge Lorenzo. Den innbremsingsstabile og effektstinne Ducatien tok Andrea Iannone opp på andreplassen, men den tøffe kjøringen og valg av mykere dekk førte dessverre til avkjøring idet det gjensto seks runder. Dermed rykket den hardt kjempende privatføreren Cal Crutchlow opp på andreplassen, som han måtte forsvare mot en spinnvill Marc Marquez.

Spanjolen, som tidligere har virket litt temmet denne sesongen, var tilbake til sitt gamle jeg og fightet hardt med både Valentino Rossi og Cal Crutchlow om andre- og tredjeplassen. Så hardt at han var av banen mer enn en gang, men han klarte hele tiden å holde seg på hjulene.

Maverick Vinales vant til slutt uten problemer for Suzuki, og dette er produsentens første seier i et MotoGP-race siden 2007, da Chris Vermeulen vant på Le Mans. I tillegg var dette første gang den unge spanjolen kunne klyve til topps på pallen i MotoGP.

Andreplassen gikk til en svært fornøyd Cal Crutchlow, som bød hjemmesupporterne på førsteklasses underholdning. Valentino Rossi kjørte inn til tredjeplassen, og tok dermed hårfint innpå Marc Marquez i sammendraget. Sistnevnte måtte nøye seg med den alltid litt forsmedelige fjerdeplassen foran teammakker Dani Pedrosa, som har vist bedre og bedre kjøring utover i 2016-sesongen.

Se komplett resultatliste, sammenlagtlisten og les flere detaljer om førernes innsats på www.motogp.com, og gå ikke glipp av Bikes ekslusive intervju med Cal Crutchlow i Bike #9.16!
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser