Ny Yamaha MT-09 for 2021

Yamaha har akkurat sluppet en ny versjon av populære MT-09 – faktisk den tredje i rekken. Siste oppdatering var i 2017. Designet bruker et helt nytt formspråk som skiller seg radikalt fra forgjengeren. Den tidligere modellens litt spesielle hovedlykter er blitt erstatt med etstort og mer moderne LED oppsett, flankert av 2 slanke LED kjørelys. For resten av sykkelen er tema at all mekanikk skal være lett å se. Sykkelen har atskillig mindre karosseribiter, noe som gjør at motor, støtdemper andre komponenter er lette å se.

Plassering av bensintank, eksosanlegg og hovedlykt tyder på at Yamaha har tenkt massesentralisering – og de har lykkes med det. Sykkelen er kompakt. Motoren er oppgradert til Euro 5 og har fått de største mekaniske endringene siden den ble introdusert i 2014. Volumet er økt fra 847 ccm til 889 ccm. Momentet er økt til 92,5 Nm og maks effekt kommer nå ved 7000 omdreininger, 1500 lavere enn før.

Det understreker at denne motoren handler om moment og mer moment. Forgjengerens heller svakt dempede framgaffel er byttet ut med en ny 41mm KYB gaffel som er fullt justerbar.

Fjæringen bak har fått ny link og ny, justerbar KYB demper – satt opp for å matche de nye hjulene som er lettere enn før. Sykkelen leveres i tre fargealternativ: Storm Fluo, Icon Blue og Tech Black. Den ventes inn til forhandlerne i mars 2021

Du finner full info her:
https://www.yamaha-motor.eu/no/nb/products/motorcycles/hyper-naked/mt-09-2021/

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser