Ny USA-dominans for Marquez

For tredje år på rad gikk Marc Marquez til topps i Red Bull Indianapolis Grand Prix. Det er blitt kjørt sju race i USA siden Marquez ble med i MotoGP-sirkuset. Tre i Austin, tre i Indianapolis, og det siste ble kjørt på Laguna Seca. Og Marc Marquez har vunnet alle sju; seks av dem fra pole position. Prestasjonen blir enda mer imponerende med tanke på at de tre banene er av veldig forskjellig karakter.

Etter vått underlag under Moto3 og Moto2 tidligere på dagen, var forholdene tørre under MotoGP-racet. Marquez hadde Pole, Lorenzo ledet inn i første sving, og deretter ble det en svært spennende duell i resten av racet til glede for de 68 000 tilskuerne.

Marquez lå tett bak Lorenzo og kartla sistnevntes styrker og svakheter før han klemte til idet det gjensto tre runder. Lorenzo klarte ikke å svare tilbake, og Marquez passerte målflagget et drøyt halvsekund foran. Det kan for øvrig nevnes at dette var Hondas GP-seier nummer 700.

Valentino Rossi startet helt nede på en åttendeplass, men etter en fantastisk førsterunde var han oppe som fjerdemann og tok opp jakten på Dani Pedrosa for å sikre seg bronseplassen. Rossi passerte Pedrosa for første gang i 18. runde, etter det ble det en frisk duell også her, de to byttet på å inneha tredjeplassen til og med andre sving i siste runde, der Rossi klarte å komme seg forbi og beholde bronseplassen til mål. Selv om han matchet tidene til duoen i teten, hadde han ikke sjans til å ta dem igjen på grunn av det vanskelige utgangspunktet.

Dermed er Rossis sammenlagtledelse redusert til ni poeng. Italieneren har nå 195 poeng totalt, Lorenzo på andreplass har 186, mens Marquez innehar tredjeplassen med 139 poeng.

www.motogp.com finner du som vanlig fyldige referater, flotte bilder, samtlige resultater og fullstendig terminliste. Allerede neste søndag er det ny dyst i Brno, Tsjekkia.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser