Ny runde i IDM

Lørdag og søndag kjøres det løp i det internasjonale tyske road racingmesterskapet på Assen i Nederland. Det var på denne banen Kai Børre Andersen høstet sin største triumf hittil i karrieren, da han i fjor som første nordmann i historien tok en pallplass i et VM-løp. Han kjørte da i Supersport 600-klassen.

I år har han gått opp til den største klassen Superbike, hvor han kjører full serie i Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft for det tyske AlphaTechnik Honda-teamet.

13 poeng bak
Etter fire av de i alt seksten racene i IDM-serien ligger Bekkestua-mannen på tredjeplass i poengsammendraget. Han har levert jevne toppresultater, men har også hatt et løp som endte med krasj. Med tre annenplasser har han samlet 60 mesterskapspoeng, og han ligger 13 poeng bak lederen Martin Bauer fra Østerrike. Det er ingen hemmelighet at Andersen går for seier i helga.

Sørlendingen Carl Berthelsen skal også kjempe om gode plasseringer i Nederland.
– Forrige løp hadde vi 9. raskeste rundetid i begge løpene, så tempo er bra. Klaffer det litt bedre denne helgen er vi inne blant topp 10 i begge løpene. Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan for å kjøre både fort og bra.

Vi skal heller ikke glemme Jan Roar Ims. Fjorårets norgesmester kvalet forrige runde inn til tiende beste startspor, men highsidet under løpet. Det regner vi med blir kraftig revansjert i helgens runder.

Løpene går henholdsvis lørdag og søndag ettermiddag. Resultater og intervjuer finner du henholdsvis på www.idm.de og www.bike.no.