Ny og spennende start for Stinius Ødegård

Stinius begynte å kjøre roadracing som elleveåring, og som 14- og 15-åring kjørte han to sesonger i European Junior Cup, som arrangeres sammen med World Superbike. En svært hederlig femteplass ble beste resultat.

Alt lå dermed til rette for en vellykket karriere på banen, men sykdom og sterke medisiner gjorde at resultatene ikke ble som forventet. Etter 2016-sesongen forsvant motivasjonen, og Stinius la satsingen som nummer 41 og Team Stinius Viking Racing på hylla.

Etter 15 måneder uten kjøring har Stinius gjort seg ferdig med skolegangen og er blitt elektrikerlærling, noe han trives godt med. Han har nylig fylt 19 år. Men tankene har fortsatt vært der vedrørende roadracingen, for i oktober innkalte han de tidligere teamkollegaene, inklusive pappa Terje Ødegård, til et møte der han fortalte at han ville begynne å kjøre igjen. Både Terje, Jørgen Johnsen og Thomas Siren måtte gå litt i seg selv, men konkluderte med at dette ville bli moro. Arbeidsoppgavene ble fordelt, og ikke minst Stinius selv påtok seg et stort ansvar. Det er blitt jobbet hardt med å få detaljer og samarbeidspartnere på plass, og føreren har lagt ned mange treningstimer for at fysikken skal være på topp.

Teamet har fått med et par nye sponsorer som betyr mye, blant annet direkte support fra Yamaha Motor Europa i samarbeid med Yamaha Motor Scandinavia. Det jobbes fortsatt med finansieringen, men teamet er allerede klar for å kjøre full NM-sesong og enkeltrace i det svenske mesterskapet. Mer informasjon fra teamet vil komme når alle detaljer er på plass.

Det understrekes at målet for 2017 er like mye å ha det moro som å satse seriøst på banen. Kjøreglede og humor har aldri vært til hinder for gode resultater, snarere tvert imot. Nå er sykkel og øvrig utstyr på vei til Jerez, hvor første test blir kjørt 7-10. februar.

BIKE ønsker lykke til med sesongen!

Bildene er levert av teamet.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser