Ny nordmann til Red Bull Rookies Cup?

Stinius er, som en av få, plukket ut til å komme til Circuito Monteblanco i Spania, 13.-15. september, for testkjøring til Red Bull Rookies MotoGP Cup 2011.

Red Bull Rookies Cup er serien Sturla Fagerhaug hadde stor suksess i i 2009-sesongen, da han ble nummer to sammenlagt. Serien er sett på som den fremste yngleplassen for fremtidens GP-stjerner og Stinius er en av de aller yngste gjennom tidene som får denne muligheten. Han er kun noen få måneder eldre enn laveste godkjente alder for å få mulighet til å vise seg frem i dette sirkuset.

Har blitt anbefalt
Og det er en selsom prosess som har gjort at Ødegård nå får en drømmesjanse. To utnevnte administratorer innen nordisk roadracing har denne sesongen vært Red Bull sine «speidere», med mål og arbeidsoppgave om å velge ut tre talenter totalt i Norden, hvorav Stinius ble en av disse. Etter anmodning fra disse to personene, ble søknad sendt til Red Bull Rookies MotoGP Cup, samt en stor mengde info de ønsket om Stinius.
Blant flere hundre søkere fra hele verden, er Stinius, som en av få, plukket ut til å komme til testkjøring.

Ødegård har av naturlige årsaker kun én sesong bak seg som roadracingfører og han har vist sterke resultater i både NM og i Norgescupen. Det er derimot ikke bare talent som skal til. Førerne blir testet og «målt» på alle tenkelige og utenkelig måter. Hvor flinke de er med media, hvordan de klarer seg i stressede situasjoner, hvordan de takler å jobbe under press, hvordan de er som lagspillere, hvordan utviklingsmuligheter de anser at førerne har og flere andre kriterier. Med andre ord, det blir ingen enkel oppgave, men uansett blir dette en stor opplevelse for en 12 åring.

Har allerede andre tilbud
Og pappa Terje Ødegård, mangedobbelt roadracingmester på 80- og 90-tallet, er frykter ikke at en eventuell skuffelse skal bli for tung å bære.
– Om Stinius ikke skulle klare å komme seg videre til Red Bull Rookies MotoGP Cup kommende sesong, så ser vi ikke på det som et nederlag! Han har uansett bevist at han er et ettertraktet ungt talent, og han vil garantert få flere muligheter i tiden fremover. Stinius har i tillegg til dette allerede stående tilbud om å kjøre for et av Nordens beste team kommende sesong, så spennende blir det uansett. Det som er viktig nå, er å klare å holde skuldrene lave, være seg selv, yte sitt beste og ha det gøy! Så får vi se hva fremtiden vil bringe.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser