Ny historie er skrevet i World Superbike

Det første World Superbike-racet i Argentina ble kjørt i går kveld, med denne seieren har nå Kawasaki sikret seg fabrikktittelen for fjerde år på rad, mens Rea selv kan skilte med sin niende seier på rad i år.

Etter å ha blitt slått av Marco Melandri i kvalen tok Rea revansj i starten, og han dannet raskt en luke til førerne bak seg. Tom Sykes la seg etter Melandri, mens både Alex Lowes og Chaz Davies også hang godt med.

På fredag spådde Rea at racet ville bli avgjort i løpet av de siste 3-4 rundene, og det var uvisst hvordan løpssyklene ville takle 21 runder på ukjent argentinsk underlag. Men mesteren var faktisk mer dominerende enn noen sinne i dette racet, og holdt imponerende stødig hastighet gjennom alle rundene. Han var ni sekunder foran Melandri i mål.

Denne gangen var det kampen om tredjeplassen som skapte spenning. Etter flere forbikjøringer – som denne banen i stor grad innbyr til – var det overraskende nok den tyrkiske rookien Toprak Razgatlioglu som la beslag på den siste pallplassen, foran Fores, Laverty, Sykes og Lowes. Chaz Davies krasjet ut av racet i et forsøk på å kjøre forbi Sykes.

Race nummer to kjøres i kveld, og BIKE kommer tilbake med referat derfra i morgen.

www.worldsbk.com

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser