Ny GP-sjanse for Sturla

Sturla Fagerhaug fikk ikke sjansen han hadde håpet på på Misano, men i helgens løp på Estoril i Portugal stiller nordmannen nok en gang på startstreken for KTM-teamet i 125-klassen. Mange har store forventninger til Fagerhaug både på kort og lang sikt, og ifølge teamet rundt 17-åringen ser det meget bra ut med tanke på full GP-satsing i 2010.
– Sjansen er kjempestor for full VM-satsing neste år. Men vi må ha med oss noe finansiell støtte fra Norge som signaliserer interesse i Norge, forteller mamma Guro Fagerhaug.

Flere dører er åpne
Det er heller ikke slik at de satser alt på ett kort, altså KTM.
– Sturla er hyperaktuell for ikke bare ett team, men for flere. Det er litt usikkerhet rundt hva KTM gjør til neste år, men vi jobber med flere ulike løsninger, fortsetter hun.

Og det er helt tydelig at det er flere en Bike og familien som har stor tro på den lovende nordmannen. Hovedsponsor Red Bull har ikke akkurat spart på kruttet den siste tiden.
– Etter Misano dro han rett til Østerrike og hele forrige uke var han der på treningssenteret til Red Bull. Hovedfokuset der er å bistå utøverne og hjelpe de frem og dette er vanvittig givende for ham. det er i det hele tatt litt av et apparat som settes i gang rundt ham i regi av Red Bull og det også en trygghet å vite at det er kometente folk rundt ham i forhold til trening. De vil også der hvis det butter litt i mot og hvis man går skadet. Red Bull er vedlig opptatt av at Sturla skal utvkle seg videre og har et tett forhold til ham, forteller en fornøyd mamma.

En endelig avklaring rundt fremtiden til Sturla er ventet innen kort tid, og kanskje allerede til helgen.

Tror du det blir GP på Sturla i 2010 og tror du han har muligheter til å hevde seg?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser