Ny Burgmann 650 fra Suzuki

Den økonomiske krisen herjer i stadig økende grad i Europa, så det var vel strengt tatt ikke ventet de store gavepakkene, i form av nye modeller fra Suzuki under dagens presselansering på Köln-messen. Det skjedde da heller ikke.

I stedet har Suzuki fokusert på et viktig europeisk segment, nemlig pendlere. Derfor var Burgman 650 den eneste rene nyheten da Suzuki viste frem resultatet av siste års design- og utviklingsarbeid.

Modellen har fått "gjennomgå" på alle måter og fremstår også som helt ny. Designet er nytt, de tekniske løsningene er nye, proposjonene er mindre, utslippene er mindre og bagasjeløsningene bedre.

Foreløpig er ikke prisen i Norge offentliggjort, men vi kommer tilbake med mer om modellen senere.

Hayabusa
Synes du Burgman blir litt kjedelig er kanskje nyheten om en oppdatert Hayabusa mer spennende. Men før du faller av stolen, må vi passe på å understreke at dreier seg om bremser. På 2013-modellen har den fått komponenter fra Brembo, i tillegg til ABS. Fett nok, men kanskje litt kjipt for dere som gikk og håpte på nye hastighetsrekorder…

Nye rekorder setter nok heller ikke den oppdaterte, eller ansiktsløftede utgaven av GSX-R 1000. Neste års modell blir en slags jubileumsmodell for å markere at produsenten har solgt hele 1 000 000 eksemplarer av verstingen siden debuten i 1985. Jubileumsmodellen er kun oppdatert på utsiden med nummerering og små designmessige detaljer som de rødlakkerte luftinntakene. Tilfeldigvis vil bare 1985 eksemplarer bli produsert.

Oppdatert er også cruiseren C1500T, bedre kjent som Intruder. Til neste år er vindskjerm og vesker inkludert for første gang og modellen kommer også i helsvart utgave. Det er det derimot ikke sikkert du får se i levende live, for den norske importøren Erling Sande har ikke bestemt seg for om denne skal tas inn til Norge.

Ny eventyrer i 2014
En modell du derimot garantert får se i Norge, om enn ikke før i 2014, er den nye V-Strom 1000. Suzuki viste frem denne som et konsept, men bedyrer at 99 prosent av konseptet blir brukt på den ferdige modellen. Eventyr/allroad-kategorien er et populært segment i såvel Norge, som Europa, og vi ser frem til å se den spennende nyheten i levende live.

Se bilder av de ulike modellene til høyre.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser