Ny BMW F850 RS rett rundt hjørnet?

For en tid tilbake viste BMW en konseptsykkel de kalte Concept 9Cento. Litt senere ble det lekket info fra en brosjyre hvor selskapet omtalte en modell som het F850RS, men BMW var da raskt ute med å hevde at det dreide seg om en trykkfeil. Nå har det dukket opp CAD tegninger av den nye modellen og de er lekket fra – av alle plasser – Brasils Instituto Nacional da Propriedade Industrial.
Designet er registrert hos INPI den 12. november 2018 og henviser til en registrering gjort samme dato i Tyskland. Den tyske registreringen er under embargo, men det ser ut til at det ikke har skjedd i Brasil.
Tegningene viser en sportslig versjon av F-serien, men den har mer til felles med S1000XR enn R1200RS så det er ikke sikkert modellbetegnelsen blir F850RS. F850XR er mer sannsynlig.
Uansett – designet er moderne aggressivt og løfter den litt trauste F-serien opp et hakk. Sammenlignet med Concept 9Cento (9Cento indikerer 900…) er kåpen kortere og setet er betydelig lavere og lenger og har troverdig plass for passasjer. Styret sitter lenger bak og sørger for litt bedre ergonomi. Vindskjermen er også montert mer vertikalt enn på konseptsykkelen.
Det eneste som gjenstår er å se når sykkelen kommer i produksjon, for å dømme etter tegningene er alle detaljer klarlagt.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser