Ny adventuresykkel fra Zero: DSR / X

Nå kan du også kjøre offroadtouring elektrisk: Zero DSR/XS åpner nye muligheter

Zero Motorcycles introduserer den elektriske adventure modellen DSR/X med en motor som skal være spesialtilpasset for påkjenningene ved kjøring i røft terreng. Z-Force 75-10X skal levere 225 Nm dreiemoment og 100 hk momentan kraft. Toppfart er oppgitt til 180 km/t. Batteriet er på 17,3 kWh batteri og rekkevidden kan økes ytterligere ved hjelp av Power Tank oppgradering som gir til sammen 21 kWh.

Med DSR/X introduserer Zero selskapets første motorsykkel med koblet bremsesystem. Det kontrolleres av integrert Bosch Advanced Stability Control System og aktiveres umiddelbart når tap av veigrep eller hjulspinn registreres. Systemet er satt opp til å bruke riktig mengde bremsekraft på fram- og bakbremsene samtidig.

Ved stopp i bratt bakke kan Vehicle Hold Braking aktiveres ved å trykke bremsepedalen helt ned og slippe den igjen – den fungerer da som en midlertidig parkeringsbrems. Når føreren gir gass slipper systemet automatisk bremsekraften, noe som letter myk start i bratte bakker. I tillegg kansellerer Bosch Vehicle Hold Braking automatisk og frigjør bremsetrykket etter ett minutt.

Zero har inngått samarbeid med Gates Carbon Belt Drive for å utvikle et helt nytt drivreimsystem for DSR/X. Reimen sies å være bredere og sterkere enn noen gang før. I tillegg er reimdrift-systemet til DSR/X satt opp med større reimhjul for å redusere bøyevinkler. Denne kombinasjonen skal gi en mer holdbar sekundærdrift som er mindre følsom for påkjenningene som offroadkjøring kan medføre.

Bakdemper har justerbart forspenn. I tillegg kommer DSR/X med Bosch Stability Control (MSC) som gir ekstra sikkerhet og kontroll. DSR/X kan også bruke nye Cypher III+-funksjoner som raskere lading, mer batterikapasitet, sving-for-sving-navigasjon og parkeringsmodus.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser