Norvald Haaland om sin femte NM-tittel

Som tidligere skrevet ble det to veldig tette og uhyre spennende Superbike-race på Rudskogen i helgen, men til slutt kunne Norvald Haaland motta laurbærkransen for femte gang i NM.

Norvald kan nærmest betegnes som roadracing-sportens svar på Ole Einar Bjørndalen – debuten var helt tilbake i 1996. Første NM-tittel kom i 2002, den gangen kjørte han 600 Production. I Superbike kom den første seieren, med kongepokal, i 2007. Neste Superbike-triumf kom i 2012, og 2015 var siste topplassering før årets seier. I Nordisk ble det topplasseringer både i 2010 og 2011.

Fjoråret ble en smertefull nedtur for Norvald. Han rakk ikke å kjøre et eneste løp. På vei inn til depotet etter kvalen rant det olje på bakdekket, og krasjen endte med to håndleddsbrudd. Dette er så å si leget nå, men han sliter fortsatt litt med en plate og ti skruer i det venstre håndleddet.

Årets sesong startet som kjent veldig bra. Foran racet på Karlskoga ledet Norvald med hele 19 poeng, men både han og Helge Spjeldnes ble felt av oljesøl på banen. En fører som lå bakerst i feltet lagde en stripe på rundt 100 meter. Carl Berthelsen unngikk sølet og vant racet, og dermed var ledelsen på seks poeng foran Norvald et faktum.

Det er ikke fritt for at Norvald grudde seg til Rudskogen siden dette er Carls favorittbane, men likevel klarte han målet om å vinne begge racene. Norvald roser arrangementet, og fremhever både speaker-tjenesten, live-streamingen, at det kom masse publikum, og at sesongen ble avrundet med premieutdeling og fest lørdag kveld. Han ser også fremtiden lyst i møte på grunn av juniorsatsingen, og takker grenleder Anita Traasdahl Sæther for topp innsats for sporten.

Til slutt retter han en helt spesiell takk til teamet for fantastisk støtte og innsats i 2018. Det hører med til historien at teamet tok hverandre i hendene og avtalte å vinne NM i år under fjorårets MotoGP-avslutning på Valencia. Hva som skjer neste år, er ikke avgjort ennå – men den utlyste kongepokalen i Superbike-klassen er absolutt noe som trekker i positiv retning.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser