Norsk seier i nordisk!

I fjor havnet Haga på 2. plass i den individuelle konkurransen i nordisk mesterskap. Før gårsdagens løp var målet hans å ta revansje fra fjoråret, og pressekontakt Mats Haugland forteller at Sondre Haga ikke legger skjul på at den kanonsterke seieren i juniorklassen, blant Nordens beste utøvere, smakte godt.

– Seieren i dag betyr utrolig mye for meg. Det var godt å ta revansje etter konkurransen i fjor, og denne seieren lover veldig godt for videre satsning. Et gull i et slikt mesterskap viser at jeg er godt på vei mot å nå målene mine, uttalte 16-årige Sondre fra Hommersåk da seieren var et faktum.

Krevende løyper i Randers
Nordisk mesterskap ble arrangert i Randers i Danmark. I strålende sol og godt over 20 grader kjørte utøverne tre runder med 12 seksjoner hver. Løypene var veldig annerledes i forhold til det Haga er vant med hjemmefra.

– Løypene i dag var veldig spesielle fra det som er vanlig hjemme. Her var det ekstremt masse svinger i jordbakker, noe som gjør at små feil kan få store konsekvenser. Heldigvis var dette likt for alle, fortsetter han.

Sondre Haga går for dobbeltseier
I dag er det ny kjøring. Da skal Sondre Haga kjøre lagkonkurranse sammen med resten av juniorlandslaget i trial. Norge har vunnet gull i de sju siste nordiske mesterskapene, og målet er selvsagt å følge opp trenden.

Foto: Annette Gilje Haga
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser