Norges raskeste bestemor?

Når de to siste racene i årets Superbike-NM kjøres på Rudskogen til helgen, står det for første gang siden 2007 en kvinne i startfeltet. Trønderen Elizabeth «Liz» Kobberød (44) sitter i salen på en Honda CBR1000 med snaue 200 Hk på bakhjulet.

De som måtte rekke å lese teksten bak på skinndressen hennes, får se følgende: «Du har nettopp blitt forbikjørt av bestemor». – Det er lov med litt humor i dette miljøet, og mannfolka tar meldingen min stort sett med et smil, sier Elizabeth selv.

Klasset opp fra Rookie 1000 foran Rudskogen
Hun debuterte i august 2010. og har kjørt i Rookie 1000-klassen de siste sesongene. Etter forrige NM-runde ble hun klasset opp, og kan dermed avslutte sesongen som Superbike-fører.

– Det har selvfølgelig vært et mål for meg å bli klasset opp. Men nå som det har skjedd, ser jeg frem til løpene på Rudskogen med skrekkblandet fryd, uttaler IT-konsulenten fra Vikhammer i Malvik kommune.

Ville råkjøre på lovlig vis
«Liz» hadde kjørt motorsykkel i mange år før hun begynte på banen, og selv sier hun spøkefullt at det var for å kunne beholde førerkortet, og kunne få adrenalinkick og råkjøre på lovlig vis.

Som kjent er det ikke billig å kjøre roadracing, og i følge «Liz» går det fort 15.-20.000 kroner på en løpshelg og totalt 130-200 000 på en sesong. Som alle andre førere ønsker hun derfor nye sponsorer hjertelig velkommen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser