«No More Mr Nice Guy», Pedrosa?

Med Casey Stoner ute danset de to spanjolene en fantastisk dans på bord ..ehh banen.

Stoner har fått beskjed om å komme seg hjem til fastlegen Down Under, og gjøre seg klar for operasjon. Selv om han imponerte stort under forrige runde, med nyknekt ankel, var valget nå å ta sjansen på varige mèn eller ikke. 

Og om ryktene stemmer, kan han gå glipp av to-tre runder. 

Dermed ser det ut som kampen om totalseieren skal stå mellom de to nevnte herrer. 

Skjønt, det er tre uker til neste runde. Og de er harde disse RR-karene…

 

Utilnærmelig duo og fornøyd engelskmann

Lorenzo knallet til med en rakettstart. Selvfølgelig hang Pedrosa seg på, sikkert litt overrasket av å ha blitt frakjørt inn mot første sving. 

Mannen med den ferskeste kontrakten, Cal Crutchlow, tok seg etterhvert greit av tredjeplassen. Det ble en ensom reise, hvor han etter eget utsagn kun kjørte mot sitt eget pitboard. 

På tide med en engelskmann på pallen igjen. Er vel 12 år siden sist. Det gjorde nok ikke saken verre at han kort tid før løpet hadde sikret seg sete i Tech 3 for 2013. 

Team-kamerat Dovizioso måtte denne gangen se seg slått av Cal. Mon tro om Andrea grubler litt på hva neste års Ducati-styring vil bringe. Og nå har jo Cal knappet inn forspranget i kampen om en bronse i år. 

 

Stakkars, stakkars Spies

Det burde omtrent være umulig å ha så mye uflaks som Ben Spies. 

-Matforgiftning, svingarm som løsner, motorras, og nå problemer i starten av løpet for så å skli av banen enda en gang… Legg til tidligere “trusler” fra Yamaha om at det ville vanke sparken om han “ikke ga 100%”. Hva skal man si? Har den sympatiske amerikaneren kommet i skade for å fornærme en eller annen med evnen til å ganne ham? 

Blir spennende å se hva som skjer videre etter at han nå har sagt opp sin kontrakt.

Tør vi foreslå noe mindre risikofylt, som fluebinding eller lignende? Skjønt, de krokene er jo ganske spisse…

 

Heftige sisterunder

Lorenzo og Pedrosa var som nevnt i en helt egen klasse. Banerekord på banerekord ble notert. Pedrosa fulgte tydeligvis enkelt i hæla på Lorenzo. Så klinket Dani til med en strøken passering, og rollene var byttet. Men på den siste runden så mesterskapslederen sitt snitt og passerte på en noget tøff, men ganske så fair måte. 

Inn mot sjikanen før mål, ble det en bremsekonkurranse som viste at godeste Pedrosa nå har funnet “det siste” han muligens har manglet før: Den siste fandenivoldskheten.

Men det skal sies at renere racing i et så avgjørende øyeblikk er det sjelden man ser. 

Begge ga hverandre rom nok til at sammenstøt ble unngått. 

Og Dani Pedrosa kunne juble som vinner igjen.

 

Alt er åpent igjen

Med seieren kortet Dani ned forspranget til kun 13 poeng. 

Og om Stoner ikke skulle vise en mirakuløs heling av ankelen, så kan vi se frem mot et bikkjeslagsmål  mellom de to spanjolene om tittelen. 

 

Totalt:

1: Lorenzo     245p.

2: Pedrosa    232p.

3: Stoner      186p.

4: Dovizioso 150p.

5: Crutchlow 123p.

 

   

 

 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser