NM-triumf til Gundersen og Rye-Holmboe

Kjetil Gundersen fra Fjellhamar imponerte i norgesmesterskapet i enduro og endte på toppen av seierspallen etter 24 etapper.

For andre året på rad ble enduro-NM arrangert som etappeløp der førerne totalt kjørte 24 fartsetapper fordelt på tre ulike baner. Cirka 60 kjørere stilte i eliteklassen, Gundersen vant til slutt med 3,46 sekunder foran Anders Becker Johansen og 5,59 sekunder foran Pål Anders Ullevålseter.

– Deilig! Det er ekstra stas å vinne på hjemmebane. Nå blir det tre uker med knallhard trening mot neste løp, uttaler Kjetil selv.

Nå er han en av favorittene foran Gotland Grand National 24.-25. oktober.

– Jeg har som mål å vinne alle løpene, men det løpet jeg har aller mest lyst til å vinne i år er Gotland Grand National. Samboeren min (Katrine Rye-Holmboe) vant dameklassen i fjor, så det ligger litt ekstra press rundt akkurat det løpet, ler Gundersen.

Ledet hele veien
Gundersen åpnet med å vinne første etappe foran Per Kristian Bakke fra Gol, og vant deretter hele 19 av 24 etapper.

– Jeg hadde en god følelse gjennom hele dagen, men etappene var såpass korte at det aldri ble veldig store forskjeller.

Ingen fordeler av hjemmebane
Det var NMK Aurskog-Høland som arrangerte løpet, men selv om det var ”hjemmebane”, var løypene stukket ut uken før løpet, og ingen av deltakerne har hatt tilgang til området.

– I enduro kjøres løpene uprøvd. Det vil si, vi har en besiktigelse og så gjelder det å huske mest mulig av løypene og gi så mye gass som mulig etterpå. Det er ganske spennende, forklarer den ferske norgesmesteren.

Suveren samboer
Samboer Katrine Rye-Holmboe ble tidligere på dagen tidenes første kvinnelige norgesmester i enduro.
Katrine, som til daglig jobber som lærer, er både samboer, treningspartner og teamkompis med Gundersen, med støtte fra Honda og Star Motor.
Selv om Katrine var overlegen på banen, ble det i overkant spennende idet hun ødela clutchen midtveis i løpet. Siden det kun er føreren som kan skru på motorsykkelen underveis, måtte Katrine velge om hun skulle gamble med utstyret eller satse på at hun klarte å bytte clutchen innenfor tidsfristen på en av de innlagte servicestoppene.

– Jeg har aldri vært så god til å skru som jeg var i dag. Jeg må innrømme at hjemme er det Kjetil som ordner mest på syklene. Teamet hadde lagt alle delene og verktøyet klart, og jeg fikk instrukser underveis.

Katrine Rye-Holmboe har konkurrert i hele 15 år, og leder nå det svenske mesterskapet i enduro foran finalen, som kjøres 10. oktober.

Foto: Johnny Pedersen

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser