NM-oppsummering fra Karlskoga

125GP:
Joakim Gulliksen har fått hard kamp av Henning Flathaug om NM-gullet denne sesongen. Joakim satset som alltid hardt på det veldig våte ‘føret’ på Karlskoga, og det ble et møte med grusen allerede på første runden i 1. racet. Henning Flathaug vant løpet med god margin, og gjentok bedriften i race 2 med en jagende Joakim på 2. og leder nå NM med 30 poeng foran Gulliksen. Kenneth Flathaug var uheldig og veltet på trening, og den harde medfarten resulterte i gipset arm. Holder fremdeles 3. plassen i sammendraget

Superstock 600
Helge Spjeldnes tok et steg nærmere å sikre seg årets NM tittel på Karlskoga med dobbelt seier. I første racet så det ikke ut som Helge hadde tempoet inne til å følge Alf Georg Joranger og co i teten, men tempoet var nok for høyt for de i teten da de endte i sandfella en etter en. I andre race tok Helge kommandoen ganske tidlig og kjørte sikkert inn til seier. I sammdraget ligger Andrè Dizerens på 2. og unggutten Sebastian Buch på 3. Sebastian Buch har tatt poeng i hvert løp i år, og vært på pallen to ganger og viser at han har jobbet med stabiliteten.

Karlskoga Superbike
Kai Børre Andersen hadde fått mange kommentarer om tempoet etter forrige NM-rundes tette fighter med Kubberød og Sletten, og hadde på Karlskoga klare planer om å vise hvor skapet skulle stå. I kvalen på tørt var han nede på banerekord tid, med 0,9 sek til Sletten på 2. Racene på søndag ble kjørt i flere omganger pga av krasjer og ekstrem nedbør. I første del så det ut som Andersen hadde tempo til å «varve» andremann i løpet. Etter restart i 1. løp og i 2. løp var han igjen klart raskest, men kjørte nok ikke raskere enn han måtte.

Kim Arne forstetter med meget sterke resultater, og beviser at Superbike tittelen i fjor var fortjent. Har fremdeles en bedre følelse med sin «gamle» R1, da denne ble benyttet under begge løpene på våte Karlskoga. Gikk seirende ut av en hard fight om 2. plassen med Norvald Haaland i race 2. Det er ennå uklart om videre deltakelse i europaserien(Superstock 1000) som følger VM Superbike. Som i all internasjonal racing er det et økonomisk spørsmål, og hva man må betale for et sete pr race, eller resten av sesongen. Mange tenker nok at det ikke er riktig at man må «kjøpe» seg en plass for å kjøre, men det er slik systemet er inntil man er helt på toppen. Og man skal vite at man må være på et høyt nivå kjøremessig for i det hele tatt bli vurdert av internasjonale team.

Ute av form
Norvald Haaland stilte overraskende til start allerede under 2. NM helg på ACR, og var klar for ny fight på Karlskoga. Kroppen var bedre, og han begynner å få riktig følelse med sin nye R1. Havnet rett utenfor pallen i første race, og måtte gi tapt i fighten med Kim Arne Sletten om 2. plassen i race 2. Når sesongen starter dårlig med uhell og krasjer, tar det ofte tid å finne tilbake. Norvald sier han har vært ute av raceform, og da taper man i situasjoner på banen hvor man normalt hadde vunnet. Etter flere fullførte race er formen på vei tilbake.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser